2024-05-08 - Køretur fra Aars

2024-05-08 – Køretur fra Aars

Årets første køretur med Aalestrup Classic blev for vores vedkommende en køretur for biler og MC onsdag den 8. Maj 2024. Turen var arrangeret af René Støvring, som bor i Aars, hvorfor startstedet var parkeringspladsen ved Mercedes i Aars. Der mødte 16 biler og 5 motorcykler op til start, og vi fik en snak, mens vi ventede på startskuddet. Enkelte fortalte om lidt problemer med bilen, og var spændte på, om de kunne gennemføre turen. René kaldte til start, og fortalte, at vi skulle ud på en ”motorcykelrute” – en tur ud på små veje, som motorcykelfolket gerne vil køre på, men det vil vi i biler nu også. Vi kørte fra Aars mod Skivum, og på vejen fortalte Ole, at han mange gange, havde kørt der på knallert i sin ungdom, ad de små veje udover mosen. Ved ikke om det var en ”spritrute”, når de havde været til bal? Ruten var i hvert fald rigtig smuk, med masser af gule rapsmarker, lysegrønne bøgetræer og godt med traktorer, der endelig kunne komme i marken. Vi fortsatte forbi Skivum Krat mod Kirketerp, Veggerby, Snorup og endte ved Bislev Skole, hvor vi skulle holde pause og sparke lidt dæk. Faktisk var vi kommet igennem hele 3 kommuner på vejen, selvom vi ikke havde kørt en hel masse kilometer. Vi var et par stykker, der skulle på toilettet, og heldigvis var der mulighed for det ved den nærliggende kirke. Ellers var den videre tur nok blevet lidt træls. Da vi kom tilbage til de andre og holdt mandtal, var der en bil mindre (hvor blev du af Ib?), og Martins Volvo, havde kølerhjelmen åben, og en flok stod og diskuterede et problem med bilen. Andre fortalte, at de med nød og næppe havde undgået at påkøre et rådyr, så godt at der ikke skete noget der. Vi blev klar til afgang igen, og heldigvis for Martin og Else, så gik den videre tur lige forbi hjemadressen i Halkær, så de kunne lynhurtigt få Volvoen parkeret, og stige om til en anden bil, så de ikke gik glip af resten af turen og kaffen. Turen gik som sagt videre fra Bislev over Halkær og gennem Skørbæk, hvor vi på andre ture har nydt vores kaffe og Elses hjemmebag, men heldigvis for os, var det ikke der, vi skulle holde pause, for der var alt optaget af en fest. Vi kørte mod Gundersted og kom forbi Købmandsgården, hvor klubben også mange gange har været på besøg. Derfra videre til Gatten, bagom golfcentret og videre mod Vilsted via Overlade og Munksjørup. Turen endte ved Vilsted sø, hvor René serverede hjemmebagt kage, som vi kunne nyde sammen med vores medbragte kaffe. Igen fik vi en god snak, inden vi gjorde klar til hjemturen hver for sig. På turen hjem snakkede vi om, at det sjovt nok ikke var nogen af dem, der helt fra starten havde snakket om problemer med bilen, der rent faktisk fik problemer på turen. Men sådan er det med gamle biler, man ved aldrig, hvornår der opstår problemer. Men det er jo også en del af charmen ved køretøjerne, og der er altid flere klar til at hjælpe, hvis der sker noget. Tak for en rigtig god tur til René og alle I andre. Vi ses helt sikkert derude til flere dejlige ture med Aalestrup Classic.

Ulla og Ole, Støvring