2023-09-09 - Forældredag på Vesterbølle Efterskole

2023-09-09 – Forældredag på Vesterbølle Efterskole

I anledning af at Vesterbølle Efterskole havde forældredag, havde de inviteret Aalestrup Classic til at komme med nogle køretøjer. De fik nemlig besøg af nogle veterantraktorer, og så ville de også gerne have lidt andet forskelligt at kigge på. Vesterbølle Efterskole er en skole for 8., 9. og 10. klasse elever, og der er 129 elever på nuværende tidspunkt. Det er en meget populær skole, for de har mange forskellige linier på skolen, og de bygger jævnligt til, for at kunne rumme det hele. Da vi ankom ca. kl. 10, var der allerede kommet mange på loppemarkedet. Der var mange udstillere, så der var meget at kigge på, hvis man skulle gøre en god handel. På p-pladsen ved siden af skulle veterankøretøjerne holde. Der var 6 traktorer og 6 biler, så det var ikke så mange, men det var hyggeligt alligevel. Der var også træf på Lundø samme dag, så der var mange af klubbens medlemmer jo oppe. Eleverne havde gjort meget ud af dagen. Kl. 10.15 startede høstløbet. Det var et løb på henholdsvis 5 og 10 km, og så var der en trial (kort rute) på 3 km. Der var medaljer til alle, når de kom i mål. Der var også mange andre aktiviteter rundt omkring. Blandt andet kunne man grave guld, eller kaste en bold på en plade, så en elev faldt ned i et bassin med vand. De fik mange vandture i løbet af dagen, for der var nogle, der var rigtig gode til at ramme. Man kunne også komme til at klatre på et vindmølletårn. De havde klatreudstyr, så man kunne komme højt til vejrs. Det var der også nogle, der prøvede. Eleverne havde også lavet et Streetfood område, og der var mange forskellige ting, man kunne vælge imellem. Der var en slagtermester, der stod og grillede pølser og brød, og et andet sted man kunne købe burgere. Man kunne også købe tarteletter, eller en bakke pommes frites. Et tredje sted kunne man købe vafler, eller man kunne bage pandekager på et bål. Så var der en bod, hvor man kunne købe muffins og drikkevarer, og der kunne man både få sodavand, øl eller slushice. Der var virkelig gjort noget ud af de forskellige ting, så eleverne havde nok at se til, da de selv skulle passe boderne, og havde vagt på skift de forskellige steder. Der summede af liv over det hele, for solen skinnede, og der var nok 25 grader, så folk nød at gå rundt og kigge på det hele, og smage de forskellige ting. Der var sat borde og stole op forskellige steder, men da der var utrolig mange mennesker, var der optaget det meste af tiden. Imens man sad og hyggede sig kunne man to gange høre elevernes band spille. Det var de faktisk utrolig gode til. Tak til Vesterbølle Efterskole for et rigtig godt arrangement. Vi kommer gerne igen.

Anita Laursen