2023-07-05 - 50cc Køretur fra Redsø

2023-07-05 – 50cc Køretur fra Redsø

Onsdag den 5. juli havde Jørgen Sørensen inviteret på månedens 50cc tur. Det var med en vis spænding at aftenens tur skulle køres, da vejrudsigten ikke ligefrem havde lovet godt vejr. Flere havde da også meldt afbud igen på grund af de store vandmængder, der var lovet. Vi blev alligevel 14 mand, der turde tro på det bedste i den smule håb, der var tilbage i vejrudsigten. Men Jørgen har en vis evne, så når han først får sit kommunaltelt på (hans orange regntøj), ja så viger bygerne udenom. Dette er efterhånden bevist op til flere gange nu. Så selvom himmelen til tider så meget truende ud, så fik vi ikke så meget som en enkelt dråbe hele aftenen. Selve turen havde vi prøvet før, da det var samme rute som sidste år, hvor vi trods Jørgens kommunaltelt var monteret, måtte køre turen i silende regnvejr. Så i år skulle den flotte tur køres igen, ned gennem Hobro by, og ud gennem noget jeg gætter på hedder Østerskoven. Vi kørte i hvert fald langs fjorden på sydsiden ud langs Marigager fjord, og ind forbi Julemærkehjemmet samt stadion, for så at dreje ned i skoven igen, inden vi tog en lille tur mere gennem Hobro by ud til Fyrkat. Her holdt vi en pause, og nød godt af Jørgens medbragte kasse med snolder og sodavand. Eller nød og nød, for han ved godt undertegnede ikke nyder en sodavand uden sukker, men de var glemt hjemme i Redsø. Fra Fyrkat gik turen via Hørby Skoleby, Tobberup og Valsgård retur til Redsø, hvor Tina, som altid, havde disket op med et utrolig veldækket kagebord (og sodavand med sukker). Vi havde denne aften også fornøjelsen af at kunne få et lille kig på fremtiden, da der var dukket ikke blot en, men hele 3 knallerter af Scooter model op, og vi skal lige huske at det jo, selvom de i daglig kun omtales som scootere, også er knallerter på 50cc, samt 25 år eller ældre. Hvorvidt de så er driftssikre er en helt anden snak, da den ene kun nåede op ad Jørgens indkørsel, og Benno måtte med hele turen i følgebilen. Tak til Jørgen og Tina for endnu en flot og velplanlagt tur. Og som der er før er sagt, var det jo netop en del af planlægningen at vi kunne køre turen i tørvejr, der er nemlig intet overladt til heldet i Redsø.

Rene Støvring