2023-06-04 - 50cc “Tour de Salling”

2023-06-04 – 50cc “Tour de Salling”

Knallertkøreturen “Tour de Salling” var arrangeret af Per og Lau, hvor vi var 59 knallerter, der skulle Salling rundt. De havde så venligt sørget for, at vi startede dagen med rundstykker i madpakkehuset på Hvalpsund havn. Der kunne vi, samtidig med at vi fik inhaleret brød og kaffe, stå i læ for den frygtelig kolde vind, der var fra morgenen af, og betragte en masse folk, mere tossede end os fra Aalestrup. De havde valgt at skulle hoppe af fra færgen mellem Hvalpsund og Sundsøre og svømme i land, samt løbe og cykle bagefter. Kl. 10 var det blevet tid til at vi skulle med færgen over til Sundsøre, så vi kunne komme ud og se på Salling, og som det så ofte sker, så var det også allerede fra start, tid til dagens første to nedbrud. En måtte have nyt tændrør allerede inden færgen, og en anden havde nær tabt sin udstødning, da vi kørte af færgen. Turen gik så tæt på vandet, som det vidst var muligt, ad små veje til Branden havn, hvor vi holdt pause ved færgelejet, hvor færgen til Fur lægger til. Det store emne i pausen var vidst i retning af, hvor solen var blevet af, for i dagene op til turen, sagde vejrudsigten, at det skulle være sol og varmt. Det så vi ikke meget til, og mange klagede lidt over de frøs, undertegnede deriblandt, men solen måtte vi have til gode, inden vi kørte videre til Kim’s Auto, hvor middagsmaden skulle indtages. Det var et rigtigt fint sted, hvor vi blandt andet kunne se en stor samling af NSU knallerter, motorcykler og et par biler. Han havde derudover et par rigtig fine Corvetter, en fin samling af gamle tankstandere, alt sammen i en utrolig lækker indrettet afdeling af hans store værkstedsbygninger. Og næsten som man skulle tro, det var planlagt, kom solen frem nogenlunde samtidigt med, at pølserne var klar. Der var gang i 2 store grill, og selvom vi var en stor flok, samt at Kim havde nogle stykker på besøg, der var nysgerrige på, hvad vi var for en flok, eller måske nærmere hvad vi kørte på, så gik det med et helt fantastisk tempo, at få os spist af. Der var rigeligt med mad, for Kim var rundt til sidst, og se om ikke han lige kunne lokke nogle med en “håndpølse”, for lige at komme af med resten. Med maverne fyldte og solen fremme, gik turen ad to forskellige ruter, en med grusveje og en uden til Lyby Strand med pause ved ishuset. Da solen efterhånden havde fået så meget magt, at vi havde fået varmen igen, så skulle ishuset, selvfølgelig også lige besøges. Fra Lyby var der kun turen tilbage til Sundsøre og sejlturen retur til Hvalpsund.

Rene Støvring