2023-05-13 - Classic og veterantræf ved Hovwdiaudi

2023-05-13 – Classic og veterantræf ved Hovwdiaudi

Vi mødtes ved klubhuset i Aalestrup kl 9.00, hvor vi var 13 biler, der samledes for at køre i samlet flok til Viborg. Redaktøren havde lavet en tur ad de små veje fra Aalestrup til Fjelsø, Skinderup og Ulbjerg. Derfra videre til tanken ved Sundstrup, mod Lynderup og ud til Løgstørvejen, hvor vi fortsatte mod Viborg. Vi var også lige en tur inde omkring Kølsen og Navntoft inden vi kom til Viborg. Da vi ankom til Hovwdiaudi ca. kl. 10, var der allerede kommet mange biler. Vi blev guidet hen til et sted, hvor vi kunne holde samlet, så det var rart. Da vi havde parkeret, kom Kenneth med billetter til rundvisning. Ole fra Støvring var kørt direkte til Viborg, og havde sørget for at hente billetter til os alle til en rundvisning på fabrikken kl 11.00. Tak for det Ole. Indtil klokken blev 11.00, gik vi rundt og kiggede lidt på bilerne, og nogle var henne og få en pølse eller Churros. Da klokken nærmede sig 11.00, gik vi ned mod stedet, hvor vi skulle mødes. Det var på første sal, ved det ene showroom, hvor der var rigtig mange fede Porscher. Vi startede rundvisningen med at blive præsenteret for virksomhedens oprindelse og udvidelse, og hvad de lavede i de forskellige afdelinger. Direktøren Martin Pedersen, fortalte blandt andet at de var omkring 200 medarbejdere. Da vi havde hørt det, gik vi ned og ud på fabrikken, hvor vi startede i udviklingen, som de kaldte “fødestuen”, hvor de udviklede formene til de forskellige bildele. Det gjorde de med en 3D scanner, der scannede bildelen ved at man førte scanneren hen over delen, så den blev læst ind på en computer. Den lavede så programmet, som man kunne overføre til den maskine, der skulle lave presseskabelonen. Man putter en metal plade ind i maskinen, og så trykker den delen med 3 – 400 ton. Den største maskine de havde, trykkede med 400 ton, og det er en hel del. Derefter blev det overskydende metal skåret eller standset af, og var der nogle dele, der skulle samles, blev de svejset sammen i et af de mange svejserum. De havde en skabelon fra et ralleysæde til en Porsche, som de havde videreudviklet på, så den kunne bruges til en stol. De stole stod forskellige steder på fabrikken i forskellige farver. Vi så også mange forskellige rør i diverse størrelser, da mange bildele består af rør. Da vi havde set det, gik vi igennem lageret, hvor der stod vildt mange pallerammer i flere etager med de mange forskellige bildele. Det var virkelig spændende at se deres produktion. Da vi kom udenfor, gik vi ned til det nyeste af de 2 showrooms. Der var også rigtig mange flotte Porscher, og vi fik at vide, at de havde ca. 60 Porscher i det hele. De havde også VW, Audi og BMWer udstillet, og dem var ca. 40 af, så der totalt var omkring 100 biler. Her sluttede rundvisningen, der varede ca. 45 minutter, og det havde været en rigtig god og spændende tur rundt på fabrikken. Herefter gik vi rundt, og så på alle de mange veteranbiler, der var kommet til udstillingen. Der var over 300 biler, så der var meget at kigge på. Der var også et par steder, der solgte stumper til biler, hvis man lige manglede noget. Ud over det, kunne man komme ind og se IC3-toget. Der var mange forskellige sæder i toget, så man kunne se hvilken type sæder, der var i de forskellige tog, både her fra Danmark men også nogle fra udlandet. Da vi havde set det hele, var vi nogle der kørte udenfor Viborg, for at få vores medbragte kaffe og kage i et madpakkehus. Det var godt gemt af vejen, for vi skulle gå et stykke ind i skoven, for at finde det. Det var et rigtig hyggeligt hus, og vi fik vores kaffe og kage i meget smukke omgivelser.

Det har været en virkelig god og spændende dag.

Anita Laursen