2023-05-07 - 50cc Storketuren

2023-05-07 – 50cc Storketuren

Eller var det mon store nedbrudstur? I hvert fald var vi 6 stk, der startede i Aars, og fulgtes ad til Sørens Auto i Vegger, hvor vi blev bespist med rundstykker og kage inden afgang. Turen gik via Halkær, hvor vi havde de første 2 nedbrud, en SCO var kommet i problemer, og mens flokken havde ventet at se, den kom til live igen, hvilket den desværre ikke gjorde, havde 2 stk Puch besluttet sig for at de også ville være trætte. En kom til live igen, og den anden måtte have en af lånemaskinerne fra følgebilen. Derfra mod Lundby, men ak den samme Puch skabte igen problemer, og igen endnu en knallert, der var blevet træt af at vente, så en Suzuki måtte skubbes i gang. Vi rundede Lundby mod Krastrup for at krydse over Hovedvejen mod Farstrup, men ak så langt nåede vi heller ikke, før en Yamaha skabte sig, første gang på turen. Fra Farstrup gik det mod Kølby, Bollerup og ud i Nørrekær Enge, hvor vi kørte på diget helt ud mod vandet mod Aggersund, og første planlagte pause ved Brokiosken. Så langt nåede vi dog ikke, for mens vi kørte på dæmningen, måtte vi først stoppe for en Puch, der skulle have strammet kæde, samt en Monarch, der ville have kigget til tændrør. Måske derfor var der service på Puch knallerter ved pausen. Fra Aggersund kørte vi et kort stræk mod Løgstør, og en pause på havnen ved Ishytten. Dog tror jeg ikke nogen fik det besøgt. Afgang derfra mod Rønbjerg, og kort efter havde vi så andet stop på Yamahaen, og han måtte have den anden og sidste låneknallert. Arrangørerne var ved at være nervøse for, om de skulle have lånebilen hjem og læsse af, så der var plads til flere nedbrud. Dette blev ikke gjort bedre af samtidig strejkede endnu en Puch, men den kom heldigvis til kørende igen. Turen til Rønbjerg gik derefter uden problemer, men ved pausen i Rønbjerg, var der åbenbart igen tid til Puch service. Fra Rønbjerg til Ranum, Vilsted og mod Gatten, hvor den sidste pause skulle holdes. Men ak halvvejs fra Vilsted mod Gatten måtte den Puch, der havde haft kædeproblemer samles op, da hele tændrørsledningen simpelthen var faldet af, og så blev der fyldt i følgebilen med 3 voksne mandfolk. Heldigvis havde vi ikke flere nedbrud fra Gatten og retur til Sørens Auto, hvor vi kørte over Gundersted, Ejdrup og ind gennem Vegger. Folkene bag turen havde været så flinke at sørge for, at der var pølser klar da vi returnerede. Tommel op for det.

Rene Støvring