2023-04-06 - Åbning af ishuset i Hvalpsund

2023-04-06 – Åbning af ishuset i Hvalpsund

50cc – Åbning af ishytten i Hvalpsund

På en kold Skærtorsdag, hvor termometeret viste 4 grader, og med 5 lag tøj på, skulle ishytten i Hvalpsund besøges. I et opslag på Facebook havde 4 meldt sig til start i Aars, men da klokken blev 11.00, og vi skulle afsted, ja da var vi blot 2, der trodsede vejret, og kørte mod en rasteplads lige udenfor Hvalpsund, for at mødes med biler og motorcykler, med målet at køre i samlet flok til havnen. Med kun 2 friske knallerter varede det aldrig, før vi var på rastepladsen efter en ret begivenhedsfattig tur, der gik over Morum, Vognsild, Lerkenfeld, Svingelbjerg og Ullits, hvor der ikke var så meget at se eller rettere dufte, udover at bønderne havde opdaget, at det var forår med dertil hørende gyllesæson og mudder på vejene. Derfor nåede vi også at tænke om Bygholms gyldne kalender mon havde slået til igen, for rastepladsen var ganske tom, da vi ankom. Der gik dog ikke længe før biler, og til sidst motorcykler, dukkede op, og vi fik faktisk pladsen fyldt. Lige da vi skulle til at fare mod havnen viste det sig dog, at yderligere 2 knallerter havde fundet vej, og vi var derfor hele 4 knallerter, ca. 20 biler og 2 motorcykler, der fulgtes ad det sidste stykke på havnen, hvor vi dog fik parkeret i hver vores lejr. Dette hindrede dog ikke den gode stemning, og der blev snakket og grint på tværs af køretøjerne.

Rene Støvring

Bil – Åbning af ishytten i Hvalpsund

Traditionen tro skulle ishytten i Hvalpsund åbnes Skærtorsdag den 6. April, og jeg havde i dagene optil holdt lidt øje med vejrudsigten, da vejret ikke havde været det bedste. Da jeg om morgenen så at Mette fra Grønhøj Strand Camping, havde delt en billede på Facebook, hvor der lå ca 5 cm sne i indkørslen til campingpladsen, så var jeg meget i tvivl om, om ikke det var bedre at blive hjemme. Senere på dagen snakkede jeg med Benno fra Sæby, som på trods af, at der lå 10 cm sne i Sæby, og at det snede hele vejen til Aalborg, var dukket op til åbningen af ishytten i Hvalpsund. Men vejret i Skive var fint, så jeg besluttede at tage afsted, og i løbet af formiddagen kørte jeg mod Aalestrup, for at følges med mine forældre mod rastepladsen ved Hvalpsund. Vi havde ikke hørt noget om fælles kørsel fra klubhuset, men erfarede senere, at der var et par stykker, der var mødtes der, for at følges ad. Da vi ankom til rastepladsen, var der allerede ankommet ca 10 biler, og i løbet af kort tid ankom der yderligere biler, så vi var omkring 20 biler på rastepladsen. Lidt efter kom der flere biler fra en anden klub forbi rastepladsen, men da det jo kun er Aalestrup Classic, der mødes på rastepladsen, så kørte de videre, og det var meget godt for pladsen var fyldt helt op. Da klokken blev 12, kørte vi i samlet flok mod havnen, og fik parkeret på plænen ved madpakkehuset, hvor der allerede var ankommet omkring 20 andre biler, så vi nåede op på ca 40 biler ialt. Det er vist meget pænt vejret taget i betragtning. Der var egentligt fint vejr, men der kom et par smådryp, da vi kørte mod Hvalpsund, men det blev heldigvis ikke til mere. Temperaturen nåede dog ikke op på mere end 6-8 grader, så det var køligt, men vi kunne sidde i madpakkehuset og snakke, og få vores medbragte kaffe. Huset er blevet udstyret med lynlåsdøre, så der var læ derinde, og det var egentligt meget fint. Efter et par timer, hvor vi have været rundt og kigge, og fået snakket lidt i madpakkehuset, kørte vi hjem igen.

Redaktøren