2022-12-14 – Julefrokost

2022-12-14 – Julefrokost

Så gik der endnu et år og den 14. December blev det tid til årets julefrokost. Det var tiltrængt, for det var 3 år siden, det havde været sidst på grund af coronaen. Der var 57 tilmeldt julefrokosten, og vi mødte op til smukt pyntede borde. På grund af en masse sne udenfor da vi kom, rendte Henrik Bygholm rundt og moppede gulve, da der var vand alle steder. Det var han faktisk ret god til. Kl 18.00 bød Henrik Bygholm os velkommen, og fortalte hvad aftenen ville bringe. Noget godt at spise og lidt underholdning, samt pakkespillet, som altid er sjovt.
Vi startede med silden, som var sat på bordene. Derefter fik vi fiskefilet, som vi selv skulle hente i anretterlokalet. Der var dog lidt bestikkelse med hensyn til hvilket bord, der skulle starte, for der var en, der havde en gave med til Henrik Bygholm. Den blev modtaget med glæde, og de blev bord nr 1. Derefter fik vi lun hamburgerryg, brune kartofler og grønlangkål eller ensilage som Henrik kaldte det, sammen med andebryst i skiver med grønkålssalat. Til sidst fik vi lun leverpostej med bacon og champignon. Så blev det tid til underholdning, og det stod Kenneth (redaktøren) for. Først skulle vi have udtrukket en vinder blandt dem, der havde skrevet historier til klubbladet. Der var mange kandidater, men den heldige blev Ulla Larsen fra Støvring, som vandt en gavekurv fyldt med lækkerier til julen. Så blev det tid til at finde vinderen af Fiduspokalen. Der var mange kandidater i år, og de var allesammen fra Vendsysselturen. Den første kandidat (Karl Henrik) sagde, at han havde fuldstændig styr på, hvor langt hans bil kunne køre efter triptælleren, da der ikke var tankmåler i bilen. Det gik dog galt, da han kørte tør på vej hen for at tanke. Den næste kandidat var Henrik Stück, der ikke kunne starte sin bil igen efter en kort pause. Han havde en booster, som kunne hjælpe, men den havde han glemt at lade op, så den var ikke til meget hjælp. Bilen måtte have lidt “Mustang-power” fra redaktøren for at starte igen. Der var også flere personer, der havde problemer med at finde deres bilnøgler på turen. Det blev der også brugt noget tid på, så til lørdagens fest blev der afsløret et nøglebræt, så man kunne holde styr på alle nøglerne. Fiduspokalen “Den gyldne bilnøgle” gik dog til Torben Christensen fra Onsild, og det var fordi han lige havde haft nøglen i hånden, og vupti så var den væk. Det skal lige siges, at han var blevet forstyrret, for de havde lige været inde og se Troldemuseet, og så havde han været i Brugsen lige overfor, og købe en Gjøltrold. Der var så kommet en og ville se trolden, og det var lige, da han havde låst bilen op. Trolden blev pakket ud af kassen, studeret og pakket væk igen, for man skulle til at køre. Så var nøglen væk. I bilen ved siden af, sad Sten og grinede lidt for sig selv, for han havde set, hvor nøglen var, men han ville lige trække pinen lidt. Til sidst fortalte han, at nøglen sad i bildøren. Tak til Poul Erik Dam og Nordjysk Autoophug for at fremskaffe en Volvo nøgle, og tak til Henrik Bygholm for at modificere og forgylde den. Så blev der tid til pakkespillet, og der var rigtig mange flotte gaver, som alle lå på bordet i anretterlokalet. Man skulle slå en 6’er, for at man måtte hente en pakke, så der blev et rend frem og tilbage efter pakker. Da de alle var væk, satte Henrik tiden og så var det om at stjæle fra hinanden. Det gik vildt for sig, for der var nogle pakker, der var mere eftertragtede end andre. Det ene øjeblik kunne man have 3 pakker, og det næste var de alle blevet taget. Da uret ringede blev vi stoppet, og så kunne vi se, hvad vi havde vundet. Så blev der tid til risalamande med kirsebærsovs, kaffe og småkager.

Tak til køkkenpigerne for den store hjælp i køkkenet. Det havde de styr på.
Det var en rigtig hyggelig aften med god mad, god underholdning og hyggelige snakke over bordene.
Den perfekte afslutning på et godt år i klubben.

Anita Laursen