2022-09-04 - Rundt om Nibe bredning

2022-09-04 – Rundt om Nibe bredning

Torsdagen inden denne tur var jeg på Hobro havn for første gang i år. Der mødte jeg nogle af klubbens medlemmer, som spurgte, om jeg skulle med på tur om søndagen. Jeg havde glemt alt om turen, fordi jeg skulle have været til fest på djævleøen om lørdagen, hvilket normalt ville gøre mig ubrugelig til noget som helst de næste par dage. Nibe turen lød godt nok fristende, og vejrudsigten så rigtig god ud. Højtryksryggen, som havde præget det danske vejr med masser af solskin den sidste uges tid, var stadig solidt parkeret over Danmark. Så nu var det bare om at finde en undskyldning, for ikke at tage med til festen, samt at tilmelde mig køreturen, og bede om tilladelsen fra generalen derhjemme. Tilgivelse er ofte nemmere at få end tilladelse. Hvis nu jeg vinklede det sådan, at jeg blev hjemme med fruen om lørdagen og tog knajten med på tur om søndagen, så hun kunne få lidt alene tid, så kunne det vel ikke gå helt galt?
Om søndagen valgte jeg at sove en time ekstra, og sprang morgenkaffen og rundstykkerne i klubben over. Da klokken blev 9:40 kørte Sam og jeg ud af indkørslen, og stoppede ved tanken i Aalestrup på vej mod klubhuset. Fem minutter og en plovmand senere var vi ved klubhuset. Henrik var allerede godt i gang med at briefe om turen og det eneste, jeg nåede at høre, var en enkelt sætning og et spørgsmål:
“Turen slutter på Nibe havn, hvor vi forhåbentligt kan få en is.”
“Hvem vil skrive et lille referat om turen?”
Vanen tro blev der stille. Rigtig stille. Alt for stille. Så stille, at folk kunne høre deres eget hjerterytme stige i takt med, at sekunderne blev til mange. Jeg var den sidste, der var ankommet med min larmende bil, midt i stakkels Henriks briefing, så jeg meldte mig modvilligt til at skrive. Det blev efterfulgt af en klapsalve. Jeg ved ikke om det var af typen “Godt gået!” eller af typen “Godt det ikke blev mig!” klapsalve, men det er jo lige meget nu.

Resten kan læses i klubbladet.

Stephen Galea