2022-08-06 - Levende Landsby i Vesterbølle

2022-08-06 – Levende Landsby i Vesterbølle

Vi var inviteret til at udstille vores køretøjer til Levende Landsby i Vesterbølle, og det var vi nogle stykker, der havde takket ja til at deltage i. Vi havde aftalt at holde ind når vi kørte forbi Stephen, men han blev fristet til en lille morgenkøretur, så han skrev til mig, at han var ved klubhuset i stedet. Jeg svarede, at så kunne han lige så godt komme på Højtoften, så kunne vi følges ad derfra. Vi kørte fra Aalestrup omkring kl 9, og så var vi i Vesterbølle omkring et kvarter senere. Vi fik parkeret bilerne, og gik over i teltet, hvor der var rundstykker og kaffe til os. Mens vi sad i teltet, kom der en lille byge, men det var hurtigt overstået. I løbet af dagen kom der flere små byger, men det var heldigvis ikke noget der blev til noget, så vi behøvede ikke engang at finde paraplyen frem. Levende Landsby startede i 1971, og dengang foregik det på Herregården Hessel. Der blev stiftet en forening “Foreningen til Levendegørelse af Landsbykulturen i Vesthimmerland”, og allerede året efter blev “høst dagen”, som man kaldte det dengang, udvidet til at foregå over 2 dage. I en årrække trak arrangementet op imod 12.000 gæster over en weekend. I 2002 blev Vesterbølle udpeget af det daværende Viborg Amt til kulturbevaringsværdig landsby, og dermed var det oplagt at flytte arrangementet fra Hessel og til Vesterbølle. Dette skete i 2004, og man kaldte arrangementet for “Gammeldags høst”. I 2021 skulle man have fejret 50 års jubilæum, men det blev aflyst på grund af Corona, så jubilæet skulle fejres i år, ved at skrue op for antallet af udstillere osv.

Resten kan læses i klubbladet.

Redaktøren