2022-07-03 - 20 års jubilæumskøretur - Knallert

2022-07-03 – 20 års jubilæumskøretur – Knallert

Så oprandt den længe ventede 20 års jubilæums dag med Aalestrup Classic Bil og MC Klub. Jeg havde glædet mig til turen i flere uger, ikke bare på grund af gratis kagebord, selvom det er en rigtig god ide, som jeg synes, klubben skal til at gøre lidt mere i. J Men bare det at mødes og køre sammen, nyde naturen og se vores skønne Danmark fra knallert, er så dejligt. Kl 10:30 susede jeg til Aalestrup på nyvasket og nypudset Maxi og mødtes med vennerne. Som sædvanlig er det ligesom at komme til familiefest, vi går rundt og hilser, heldigvis med håndtryk igen, og der kommer gang i snakken, hyggen og drillerierne. Kl 11 rullede 29 forventningsfulde knallertfolk afsted mod løgstør, hvor vi skulle mødes med de andre grupper. Der var ca. 80 veteranbiler og ca. 12 motorcykler, som kørte en anden rute. Der var også en flok velo’er (ca. 10) afsted. Så alt i alt var der rigtig mange veterankøretøjer på vejene i Vesthimmerland denne dag. Med Michael som førerhund og Allan som sheepdog, susede vi over Østerbølle mod Farsø, hvor første stop var. Det var til noget så fantastisk som hotdogs – så er knallertbanden glad. Dog var der dukket mørke skyer op, men vi var fortrøstningsfulde, og flere sagde med positiv stemmeføring, at der først var lovet regn til aften, så det skulle nok holde tørvejr. Da vi var 6-7 tilbage i pølsekøen, bestemte vejrguderne sig så lige for, at vi IKKE skulle have tørvejr, og der blev åbnet for den store vandhane, og mens vi hyggede os inde i Michaels VVS værksted, så øgede vejrguderne underholdningen, ved at lade det lyne og tordne. Efterhånden var hotterne sunket, og en eller anden knægt spurgte Michael: “Hvornår kører vi videre?”. “Når det holder op at regne”, sagde Michael med myndig stemme. Og vejrguderne havde respekt, for få minutter senere stoppede regnen, og så sprang vi på knallerterne og kørte mætte og tørre videre. Det var dælme godt timet af Michael og Lene. Havde jeg stået for det, havde det mindst regnet 200 mm i løbet af 10 timer, og sikkert også orkan og frostvejr. Vi kørte af små hyggelige veje via Fandrup, Trend, Borregård, Overlade, Vitskøl til Rønbjerg, hvor vi holdt tiltrængt tisse/kaffepause. Turen gik videre mod Lendrup, og det er efter min mening den flotteste udsigt, når man kommer fra Rønbjerg, og kører et langt stykke med udsigt over den smukke blå Limfjord, og langs blågrønne hvede marker og fine blomstrende grøftekanter. Smukt med smuk på. Vi har verdens smukkeste land. Vi rundede lige havnen i Løgstør, og nød at se sejlbåde og motorbåde, samt masser af turister, der ligesom os nød smukke hyggelige Løgstør (min barndoms storby), og så gik turen op mod Løgstør parkhotel og det store kaffe/kagebord. Da alle biler, motorcykler, veloer og knallerter var linet flot op, gik vi ca. 200 mennesker ind til et flot og lækkert kaffebord. I forhold til hvor mange vi var, så blev køen egentlig rimelig hurtig afviklet, og vi sad rundt omkring, og umiddelbart var der rigelig både kaffe og kage. Vi var på lille Restrup Hovedgård på Løvfaldsturen sidste år, og da var der godtnok betydelig mere kø, og mindre på fadene og for lidt kaffe. Så tak til Løgstør Park Hotel, det var supergodt. Et par af velo gutterne havde skrevet en jubilæumssang, som vi sang, og det var et rigtig fint indslag. Godt spillet og en god sang. Formand Bygholm takkede os for et flot fremmøde, og så var vi egentlig på vej tilbage til kaffen og kagen. Men så kom bestyrelsen på banen, og hr Bygholm blev takket for supergodt formandskab i snart mange år, og de sluttede med at give ham en flot pokal, som han blev rigtig glad for og straks erklærede at den skulle stå i stuen og pynte. Jeg tror dog, at Heidis begejstring var knap så stor, så måske skal vi sende bestyrelsen på inspektionsbesøg og se, hvor pokalen er endt. Sagt på en anden måde: Hvem mon bestemmer i det Bygholmske hjem? Sidst på eftermiddagen brød vi op og kørte hjemad. Knallertholdet havde slet ingen uheld på de ca. 140 km ialt, så ingen drillerier den dag. Tak for mega hyggelig dag. Godt kørt af førerhund Michael og sheepdog Allan. Og tak til “æ pøls’vogn”. Det var en supergod ide.

Tak for det lækre kagebord, og tak til alle deltagere for positivt humør. Men man kan da også kun være i godt humør på nypudset knallert, med fyldt mavse og i selskab med vennerne, og så ovenikøbet med solskin og fornuftig temperatur.

Bodil Jensen