2022-07-03 - 20 års jubilæumskøretur - Bil/MC

2022-07-03 – 20 års jubilæumskøretur – Bil/MC

I anledning af klubbens 20 års jubilæum, var alle medlemmer inviteret på køretur, kaffe og kagebord, og det var der rigtig mange der havde sagt ja tak til. Vi var ialt 81 biler, 12 MC og 172 personer. Med knallerter og Veloer var vi oppe på 213 personer, så det var en ordentlig flok. Vi (Biler og MC) mødtes ved Messecenteret i Aars imellem kl 11.00 og kl 12.00, og der blev vi registreret, og delt ind i 2 hold, da vi var alt for mange biler til at kunne følges i en stor gruppe. Vi fik også et jubilæumsskilt, som vi skulle have på køretøjerne, så man kunne se at vi var fra samme klub. Mens vi ventede på at alle mødte op, kom der nogle mørke skyer, og vi kunne høre, at det tordnede ikke så langt derfra, men der kom heldigvis ingen regn. Da kl. blev 12:00, blev vi budt velkommen af Kenneth, og så startede første hold. Hold 2 skulle køre ca. 20 minutter efter hold 1, for at undgå at vi mødte hinanden, når vi holdt pause. Vi kørte fra messecentret og til Havbro, og der stod der rigtig mange og vinkede til os, da vi kørte igennem byen. Her kunne vi se, at det virkelig havde regnet, for der lå store vandpytter på vejen. Derfra til Hornum og videre ad de små veje mod Gatten. Vi kørte forbi Sjørup Sø og golfbanerne, og videre forbi Himmerland Golf og Spa Resort. Der er de ved at udvide resortet, så det var en stor byggeplads. Derfra ud mod hovedvej 29, som vi krydsede og kørte ad Doverhøjvej mod Gundersted. På Doverhøjvej, der er en lang lige strækning, havde vi lige en opsamling, så vi kunne få motorcyklerne op foran igen. De havde holdt forskellige steder, og holdt trafikken tilbage, så vi kunne forblive samlet. Det fungerede rigtig fint. Da vi var samlet fortsatte vi til Gundersted, Skørbæk og Bislev, og derfra ud på Løgstørvejen. Den kørte vi på et stykke, og så drejede vi fra mod St. Ajstrup/Vikingebyen, og videre til Sebber Kloster. Vi havde fået lov til at parkere i gården, så der blev bilerne parkeret på række, og så havde vi en pause på 15 min. Sebber Kloster er en gammel sædegård fra 1268, som dengang gik under navnet Sebbergaard. Hovedbygningen brændte ned til grunden i 1957, og den blev genopbygget, og stod færdig igen i Den er renoveret igen i 2006, og drives i dag som fest- og konferencehotel, med plads til 150 personer og 32 sovepladser, fordelt på 3 bygninger. Da vi kørte fra Klosteret kørte vi ad de små hyggelige veje igennem Barmer, Farstrup og Kølby, og der kørte vi i en rigtig flot natur. Vi fortsatte til Brøndum, Næsborg og Tolstrup, hvor vi havde en opsamling igen. Så kørte vi mod Aggersundbroen, og derfra kørte vi langs vandet mod Løgstør. Da vi kom til Løgstør kørte vi på Kanalvejen, langs havnefronten og ud til Limfjordsmuseet. Der vendte vi rundt, og kørte tilbage og op igennem byen, og op til Løgstør Park Hotel, hvor vi skulle have parkeret bilerne og motorcyklerne. Veloerne var allerede ankommet, og lidt efter kom knallerterne, og så kom hold 2 med biler. Da alle var parkeret holdt Bygholm lige en kort tale, og så skulle alle mand ind og have kaffe/te og kage. De havde lovet os 10 slags kage, så forventningerne var store. Der var også mange forskellige slags at vælge imellem, så der var noget for alle. Der var blandt andet hindbærsnitter, drømmekage, kringle, mini muffins, citrontærte med marengs, brownie med bær, kage med kaffe i, gammeldags æblekage, cheesecake med jordbærkompot på toppen, nøddekage, lagkage, jordbærkage med marcipan og nogle forskellige småkager. Kort sagt noget for enhver smag. Efter lidt tid blev der delt en sang rundt, og Ejner Noe havde medbragt guitaren, så han sang for på “Classic Visen”. Det var meget hyggeligt med en lille sang om vores dejlige klub. Efterfølgende sagde Bruno et par ord om dengang klubben startede, hvor han og Bygholm var naboer, og begge havde interessse for gamle køretøjer. Bruno en BSA motorcykel, og Henrik en BMW Isetta. Herefter sagde Lene et par ord, og gav Henrik en pokal for de første 20 år som formand, og opfordrede ham til at tage 20 år mere. Da alle havde spist og hyggesnakket kunne man køre hjem.

Det har været en super hyggelig dag, med godt vejr og højt humør.

Anita Laursen