2022-06-09 - Mors rundt på 4 dage (9. Juni - 12. Juni)

2022-06-09 – Mors rundt på 4 dage (9. Juni – 12. Juni)

Pia og Henrik havde, i samarbejde med et rejseselskab, lavet en fire dags tur Mors rundt. Der er ca. 150 km rundt om Mors langs med vandet.

Torsdag den 9. Juni
Vi startede hjemmefra og kørte til Hvalpsund, hvor vi drak kaffe og skulle have opsamling, inden vi skulle sejle med færgen Mary kl. 10:30. Vi var 9 personer og 5 biler. Der var desværre regnvejr, så det var lidt trist, men vi håbede, at det ville blive bedre i løbet af dagen. Vi fik vores kaffe i madpakkehuset på havnen, så vi kunne sidde i tørvejr. Der var mange børn på tur, som på trods af vejret, legede på legepladsen. De var også inde i madpakkehuset, så der var meget larm, så vi kunne næsten ikke høre, hvad vi selv sagde. Da børnene havde pakket sammen, og gik ud for at fiske krebs, sagde Henrik: “Hvor er her stille nu”.

Vi kørte til færgehavnen, for at komme i kø, men der var ikke mange biler skulle over. Vi ankom til Sundsøre kl. 10:40. Fra Sundsøre kørte vi tværs over Salling igennem Thise, Kirkeby, Roslev, Harre og Sallingsund, videre mod Nykøbing Mors. Vi kørte igennem Nykøbing ad de små gader, mod Bjørndrup og op efter Feggesund. Vi skulle spise frokost ved Ejerslev Havn. Da vi kom dertil kl.12, var der ingen til at tage imod os, så Henrik måtte til at ringe efter dem. Efter lidt tid dukkede de op, og begyndte at lave mad til os. Vi fik ½ grillkylling med pomfritter, andre fik bøf med bearnaisesovs, og 2 fik en burger. Efter frokosten skulle vi hen og se Fossil og Molerværket med mange sten og fossiler med dyr og andre ting i.

Resten kan læses i klubbladet.

Jytte Kristensen