2022-06-08 - Bil og MC tur til Hagens fjedre i Støvring

2022-06-08 – Bil og MC tur til Hagens fjedre i Støvring

Er en fjeder ikke bare en fjeder? Det korte svar er NEJ, for ved virksomhedsbesøget i Støvring onsdag den 8. Juni blev vi meget klogere på, hvordan en fjeder bliver til, og hvor den anvendes. Det var faktisk overraskende, hvor mange steder en “lille fjeder” er uundværlig. Ole Rask Nielsen havde arrangeret bil og mc tur til Støvring. Vi startede ved klubhuset med ca. 20 flotte classic biler og bagtrop med 3 stk. motorcykler. En dejlig køretur i fint tempo på mindre veje (ca 40 km), hvor vejrguderne var med os. Ved Aars stødte 1 motorcykel mere til feltet, og som programsat endte vi ved Hagens Fjedre i Støvring, hvor vi blev budt velkommen, og fik en kort præsentation af virksomheden og dens historie. Virksomheden er i dag i 3. generation og i kraftig vækst. Salgschefen, en erfaren herre med over 40 år på fabrikken gav os en grundig og entusiastisk rundvisning, hvor alle funktioner blev vist frem på fabrikken, der har udfordringer med pladsen. Der arbejdes i to holds skift. De laver blandt andet fjedre til diabetespumper, fadølsanlæg, kuglepenne, rullegardiner, hospitalssenge, Georg Jensen lysestager, trampolinfjedre, fjedre til skibsmotorer, fjedre til landbrugsmaskiner blandt andet til Kverneland harver, såmaskiner, og meget meget mere. Virksomheden køber stål direkte fra værket, og den største rulle fra værket på 2 tons, er ikke lige sådan at flytte rundt med. Der produceres kun efter bestilling, så vigtigheden af at råvarelageret er “up to date”, er meget vigtigt for virksomheden. Den globale situation med først Corona, og her nyest krigen i Ukraine, giver virksomheden lidt udfordringer. Kaffetørsten begyndte at melde sig hos os alle, og vel også lidt tanke omkring hjemkørsel. Tiden var fløjet af sted, så den tilbudte kaffe, og det dejlige kage fra Ole og Ulla var meget velkommen. En fin aften i fornøjeligt selskab, og jeg synes, det er dejligt med et virksomhedsbesøg eller lignende ved nogle køreture, og det er fint med at motorcyklerne også kan køre med.

Tak for er godt arrangement.

Hanne Søgaard