2022-04-23 – Køretur med Cars and Coffee Viborg

2022-04-23 – Køretur med Cars and Coffee Viborg

Stephen Galea havde set et opslag på Facebook om en gruppe bilentusiaster i Viborg, der mødtes en gang imellem, og fik en kop kaffe og et stykke kage, mens de “sparkede lidt dæk” og “byttede løgnehistorier”, hvorefter de kørte en tur. Han havde spurgt, om der var nogen, der ville med lørdag den 23. April, og jeg svarede, at det ville jeg godt. Der var ikke rigtig andre, der meldte sig, måske fordi det faldt sammen med stumpemarked i Aars. En af Stephens kammerater Jon, havde også sagt at han gerne ville med, så vi aftalte at vi skulle mødes ved tanken i Sundstrup kl 12:30, så vi kunne følges ad til Hjarbæk havn, hvor Viborg gruppen skulle mødes kl 13:00. Uheldigvis strandede Stephen, der er pilot, i en lufthavn i Holland på grund af strejke, så han kunne ikke nå at komme hjem, men Jon, en der hedder Rasmus og jeg mødtes i Sundstrup, og efter vi havde hilst på hinanden kørte vi mod Hjarbæk. Vi kørte vest om Hjarbæk fjord gennem Nørre Ørum, Kvols og Fiskbæk til Hjarbæk havn, hvor vi ankom som de første. Kort efter ankom der en i en Porsche Panamera Turbo fra 2011. Der var trængsel på havnen, da der var et arrangement på kroen (måske konfirmation), og på gruspladsen var der heftig aktivitet med kran, med at lægge både i vandet, så vi parkerede ude på selve molen. Efter lidt tid kom der et par stykker mere. Dennis,som er en af arrangørerne, i en Porsche 911 SC Targa fra 1980, en i en Porsche Boxter Spyder fra 2015, og nogen i en Mercedes Benz SL 500 fra 1994. Da vi havde snakket lidt fandt Dennis kaffe og kage frem. Kagen, en hindbærsnitte kage, var sponsoreret af Bakery by Doktor i Viborg. Der dukkede også en op i en Jensen fra 1972, men han syntes det var for kold at stå ude på molen, så han kørte hurtigt igen. Lidt efter dukkede der en op en speciel amerikanerbil. Jeg fandt ikke rigtig ud af, hvad det var for noget, og fik ikke taget et billede, hvor man kunne se nummerpladen, så jeg kunne ikke slå den op på nettet. Lidt efter dukkede Jette og Lars fra Roum op. Dem kender jeg fra dengang jeg var med klubben i USA i 2011. De kom gående derned, da de havde campingvognen til at stå Hjarbæk. De havde hørt, at der skulle være noget træf, så de ville lige ned og se, hvad det var. Jeg fik en længere snak med dem, da det er længe siden, jeg sidst har snakket med dem. Det var meget hyggeligt. Efter en times tid var det tid til køreturen, og vi endte med at køre samme tur, vi lige havde kørt for at komme til Hjarbæk.Vi endte ved slusen i Virksund/Sundstrup, hvor de ville køre mod Skals og Viborg, mens jeg tog de små veje over Ørslev Kloster, Hald, Højslev, mod Stårup og Dommerby tilbage til Skive. Alt i alt en dejlig dag, men jeg ved ikke helt, om det er noget jeg vil deltage i igen. Jeg syntes de kørte meget hurtigt (80-85 km/t på de små veje), så der var ikke tid til at nyde turen, og det syntes jeg er en vigtig del af en køretur.

Redaktøren