2021-10-13 - Stegt flæsk

2021-10-13 – Stegt flæsk

Så blev det tid til et af årets begivenheder i Aalestrup Classic. Der skulle være klubaften med stegt flæsk, kartofler, persillesovs og rødbeder. Henrik bød velkommen og lagde straks ud med at rationere maden, da han ikke mente, der ellers var nok til alle. Så den lurede vi lige lidt på, men det skulle heldigvis vise sig, at hans ord slet ikke holdt, der var mere end rigeligt af den fede flæsk, så flere fik endda madpakker med hjem, og vi andre kunne næsten ikke gå, efter at have proppet os med den gode mad. Lige før maden blev serveret, var der lige en lille konkurrence. Hvis man fedtede tilstrækkeligt for formanden, så kunne man blive udnævnt til bord 1, hvilket betød at man kunne komme først til fadet. Søren, der sad ved undertegnedes bord, brillerede straks med at forære 6 dåser bolcher til formanden, og da referanten også meldte sig fra selvsamme bord, var der ingen tvivl om udfaldet, vi blev udnævnt til bord 1. Efter en god middag, hvor alle blev mætte, var der foredrag med Mikael Olsen (Pilot) og Dennis Kenton (Kabinechef) fra Great Dane Airlines. Under coronakrisen var de udstationeret med et styk fly og personale i Vietnam. De fløj fra nord til syd, hvor der var en lille ø med en landingsbane, der netop lige passede med deres størrelse fly. Ombord var der plads til 70 passagerer, og de fleste var nede på øen for at takke deres gud for et eller andet, som de havde bedt om tidligere, og måske endda fået deres ønske opfyldt. Der var næsten fyldt fly, hver gang de fløj, så det må jo have været en gavmild gud eller Buddha. Deres fly fik et nyt navn: “Bamboo Airlines”, og da de ankom til Vietnam skulle de i 10 dages karantæne, idet man på det tidspunkt stadig ikke havde fået Covid 19 ind i landet, så de var meget påpasselige. De måtte overhovedet ikke forlade hotellet i de 10 dage. De boede som udgangspunkt i Hanoi, hvor der bor ca. 12 millioner mennesker. Flyselskabet, de arbejdede for, havde særlige krav til stewardesserne, idet de skulle leve op til særlige BMI mål. Den var nok ikke gået her i Danmark. I deres fritid var de rundt og se mange forskellige områder, blandt andet Halong Bay, hvor der blandt andet er optaget en James bond film, men det er også et utroligt smukt område med klipper, hav og dybe huler, man kunne sejle ind i. En speciel detalje her var, at de lokale, der roede rundt med turisterne, de roede med fødderne, og det så i grunden ret let ud. De besøgte også Saigon, hvor vienameserne under krigen, havde gravet huler, hvor de gemte sig. Der var ca 270 km huler, og man kunne få lov at kravle ned i dem, såfremt man ikke var alt for stor. I perioder var der monsunregn, hvor vandet strømmede igennem gaderne, men det var man jo vant til, så trafikken fortsatte stort set uforandret. Der var udover ovennævnte også adskillige anekdoter fra deres tur. Blandt andet savnet af rugbrød, remoulade og lakrids, hvor Mikael endte med at betale en formue, for at få det sendt derned. Der var vist varer for cirka 120 kr, men det kostede omkring 1800 kr for forsendelsen. Alt i alt en spændende fortælling. At de så vendte hjem til et flyselskab, der lige var gået konkurs var jo træls, så da de landede i Billund måtte de selv finde transport hjem derfra, og er derfor nu på jobmarkedet igen, men mon ikke der kommer en flyver forbi på et tidspunkt.

Tak for en hyggelig og underholdende aften.

Jacob Kjær Larsen