2021-08-22 - Tur fra Top Karens Hus i Rebild

2021-08-22 – Tur fra Top Karens Hus i Rebild

Sådan startede det
Det var en søndag før sommerferien. Solen skinnede, så vi besluttede at køre en tur til Rebild Bakker og få eftermiddagskaffe. Hver søndag i perioden Maj – September kan man få gratis “veteran-kaffe” ved Top Karens Hus, når man kommer og holder på pladsen foran restauranten i sin veteranbil. Og så kan man tilkøbe lækkert hjemmebag. Mums! Vi var ved at tro, at vi var de eneste “veteraner” den søndag, men så dukkede der 3 biler mere op. Vi blev bænket udenfor i solen, og fik bestilt kringle og lagkage. Midt i lækkerierne kom Erik, der har Top Karens Hus, ud, og snakkede med os. Han fortalte, at han i et stykke tid havde tænkt på, at arrangere en køretur fra Rebild, hvor han samtidig ville byde på lidt godt til ganen. Hvad tænker I om det? God idé blev vi hurtigt enige om. Jeg får brug for lidt hjælp med tilmelding med videre, sagde Erik. Den tager du Ole, sagde Ib Høj, og så var det en aftale. Datoen blev fastsat til den 22. August, og så blev der ellers krydset fingre for godt vejr.

Turen
Og godt vejr blev der. Der var rigtigt sommervejr, solen skinnede fra en næsten skyfri himmel, og temperaturen var i top, da dagen for turen kom. Vi mødte op ved Top Karens Hus fra kl. 10, så der var tid til at sparke lidt dæk, kigge biler og snakke om vores store fælles interesse. Der var masser af gæster i bakkerne den dag, så de fik også lejlighed til at beundre de flotte biler. Selv Hr. Skæg og et optagehold fra DR var forbi. Nok fordi de skulle optage noget børne-TV, men de skulle da også lige kigge, og Hr. Skæg snakke med nogle af de børn, der var der. Inden vi skulle køre, blev der serveret sandwich, øl og vand, så alle kunne få sulten stillet. Herefter fortalte Erik lidt om den planlagte tur, og så “sadlede” vi op. Der var 33 biler og 3 motorcykler med i alt ca. 65 personer om bord. Det var en blandet flok fra blandt andet Aalestrup Classic Bil & MC Klub og Nordjysk Vintage Motor Klub (Aalborg), som Ib Høj havde sørget for tilmeldinger fra. Turen gik fra Rebild hen forbi Rebild Centret/Thingbæk Kalkminer og videre ad små veje mod Årestrup. Herfra ud til Torstedlund, hvor vi tog vejen gennem skoven ud til Roldvej. Vi kørte gennem Rold og videre til Arden. Fra Arden kørte vi ud til Willestrupvej, hvor vi drejede fra, og kørte forbi det smukke Willestrup Gods. Herfra gik turen til Madum Sø, hvor der var pause og mulighed for at købe is, hvilket rigtig mange benyttede sig af i det gode vejr. Køen var i hvert fald lang til tider, men isen var værd at vente på. Vi var også lige nede ved søen og mærke på vandet, og havde vi haft tid, og badetøj med, så ville vi have taget en svalende dukkert. Efter pausen gik turen tilbage til Rebild, hvor der var dækket op til kaffe ved lange borde uden for Top Karens Hus. Vivian, Eriks ægtefælle og køkkenansvarlig i Top Karen Hus, havde sørget for lækker æblekage til os, og så gik snakken ellers i det dejlige vejr.

Tusind tak til Erik og Vivian for et rigtig flot arrangement. Vi deltager gerne en anden gang.

Ulla Larsen