2021-08-11 - Køretur fra Halkær

2021-08-11 – Køretur fra Halkær

Onsdag den 11. August inviterede Else og Martin på køretur fra Halkjær. Vi var 25 biler og 3 motorcykler. Jeg var i tvivl om hvorvidt vi skulle med, for på en tidligere tur, smækkede Jørgen bilnøglerne inde i bagagerummet, så jeg lige måtte en smut til Halkjær med reservenøglen. Der var da heldigvis ingen uheld denne gang. Som sædvanlig hyggede vi os meget inden vi skulle afsted. Der var mange forskellige biler med. Køreturen var på ca. 50 km, og slangen af biler og motorcykler var ca. 1 km, så vi fyldte godt op, men da der næsten ikke var anden trafik, gav det ingen problemer. Turen gik gennem et meget flot landskab med bølgende græsmarker, gæs, brølende køer og smalle veje, så vi manglede bare at Martin kom fløjtende, og Else kom frem i ternet tørklæde, for det var som taget ud af en Morten Korch film. Vi startede med at køre til Hornum sø, der ligger for enden af en lang grusvej, men da der havde regnet, var der ingen problemer med støv. Ved søen var der en fin plads, hvor vi holdt pause. Der var tid til hygge og sparke dæk, og efter 20 min kørte vi videre. Vi kørte langt nede i rækken, så vi kunne rigtig nyde dunsten af benzin. Jørgen syntes, at det var en rigtig god lugt, men jeg syntes, at den var lidt skarp. Vi kørte mod Nibe, og fik undervejs en fantastisk udsigt over Limfjorden. Videre kørte vi igennem Nibe langs fjorden og forbi vikingebyen. Det var efterhånden ved at blive lidt mørkt, så vi kørte til Skørbæk, hvor der var en meget fin hytte, hvor vi alle kunne sidde og drikke kaffe, og nyde de lækre kager, som Else havde bagt. Vi sluttede omkring kl 21:30, og da vi var kommet et godt stykke fra større veje, havde jeg ikke rigtig styr på, hvordan vi fandt hjem, men Jørgen har en fin stedsans, så vi kom sikkert hjem.

Tusind tak til Else og Martin for en rigtig smuk og hyggelig tur.

Jørgen og Tina