2021-07-14 - Køretur fra Redsø

2021-07-14 – Køretur fra Redsø

Endnu en tur er lavet af de myreflittige mennesker Jørgen og Tina. Denne gang var det bilerne, der skulle luftes. Jeg ved ikke rigtig, hvorfor jeg meldte mig til at skrive referat, måske fordi der nok ikke var andre, der meldte sig J. Jeg aner virkelig ikke, hvad jeg skal skrive, for hver gang vi starter ud fra Redsø, og nu var det anden gang jeg var med (første gang var det med knallerterne), er det en fornøjelse. Da vi ankom, var der godt fyldt op af biler. Nå ja, en enkelt motorcyklist havde også sneget sig med. Jeg tror, der var 25-28 biler, og ikke to var ens. Der var omkring 55 personer, og heller ingen af dem var ens, dog var der en fællesnævner (som altid), et skidegodt humør og sammenhold, men det er klubben jo også kendt for. Jørgen havde valgt at vise os det område, hvor han er opvokset, og vi startede ud i en kæmpe formation, som en meget lang slange. Vi kørte igennem Valsgård med kursen mod Hørby Skoleby, og kom omkring Mågesøen, og videre over Brøndum til Snæbum. I Snæbum var der pause ved forsamlingshuset, hvor der var øl, vand og de rigtige hyggelige slikposer, som Tina havde lavet. Ingen dårlig samvittighed over at tage mere end et stykke slik, for der var lige meget til hver, og de var HELT ens, så man skulle heller ikke udvælge noget. Næsten som en fredag aften hos børnefamilierne. Da jeg ikke helt præcis ved, hvad jeg skal skrive om, har jeg undersøgt lidt om Snæbum sø, som vi kunne se udover, mens vi holdt pause.

Fakta om Snæbum sø
Søen er omgivet af byen, med Snæbum kirke i den sydvestlige ende. Det er en ferskvandssø, og der kan fanges gedder, aborre, sandart, ørreder, ål og suder. Søen er lille, men meget dyb. Den er opstået efter den sidste istid, hvor en kæmpe isklump under smeltning har dannet søen (et dødishul).

Overfladeareal: 8,6 ha / 86.000 m2
Middeldybde 8,0 m
Max dybde: 20,5 m
Vandvolumen: 690.000 m3

Nå! Men alting får jo en ende, og vi skulle hjemad igen. Os der kunne starte med det vons, og så DEN, der var lidt længere om det. Som det gamle ordsprog siger: “Den der ager med stude, kommer også med”. Jeg har helt glemt at skrive, at Jørgen havde bestilt det skønneste vejr til turen, så dem i åbne biler kom helt til sit rette, denne gang. Turen hjemad gik over Hannerup, mod Hørby, over motorvejen til Døstrup, så mod Tobberup, videre til Valsgård og så tilbage til Redsø. Og der ventede der som sædvanligt et kaffe/the bord med flere forskellige slags hjemmebagte kager, som Tina havde stået for. Der var dækket op i gården. Det er immervæk mange, der skal dækkes op til og bespises med hjemmebag. Endnu en dejlig aften lakkede mod enden, og folk brød lige så stile op. Men lige en ting mere. Jeg beundrer dig Tina fordi du, som jeg selv, er totalt ligeglad med, hvad folk tænker og siger. Jeg er helt vild med dine udstillinger på gæstetoilettet. Problemet for mig, var jeg skulle på, men glemte det næsten, da jeg kom derind. Jeg brugte lang tid på at se de forskellige ting. Jeg kom frem til, at det drejede sig om biler. Plus alt det andet spændende der var. Selv mens jeg var der, fandt jeg nye ting at beundre.

Tak til jer begge to.

Jette Bjærge