2021-06-09 - Køretur fra Aalestrup

2021-06-09 – Køretur fra Aalestrup

Onsdag den 9. Juni inviterede Martin Schneider Holmgaard til køretur og efterfølgende spisning i Hvalpsund. Det var der en dejlig stor flok, der havde tilmeldt sig, og jeg, som ellers er knallertpige, var så heldig, at blive inviteret med, mod at lave referatet. Der var ialt 17 biler, 1 motorcykel og ca. 33 personer, der startede ud nede ved klubhuset. Vi kørte ad små veje mod Hvalpsund. Vi kørte i et roligt tempo, så alle kunne følge med, og der var god tid til at nyde den fine natur, og det dejlige solrige vejr. Det var på slutningen med blomstrende rapsmarker, men der var blomstrende rønnetræer, kastanier med lys i, grønne bølgende kornmarker og på Louns halvøen, fik vi den fineste udsigt ud over fjorden. En smuk årstid. Vi kørte gennem Fjelsø, Klotrup, Østerbølle, Lerkenfeldt, Svingelbjerg, Gl. Ullits, Alstrup og lige en lille runde op forbi Hessel, inden turen afsluttedes på havnen i Hvalpsund, hvor der er et dejligt madpakkehus og to grill til fri afbenyttelse. Der stod Bjørn Skaarup og havde gang i grillen, så straks vi parkerede, var der lækre pølser og god kartoffelsalat. Og folk gik igang med maden, mens snakken og hyggen indfandt sig. Til sidst var der kaffe og lækker brunkage, som Bjørn havde bagt. Den var god. Ind i mellem spisning og hygge, var der tid til at beundre de dejlige biler. Jeg, som ikke kender bilfolket, var rundt og få snakket lidt, og blev vildt forelsket i en 80 år gammel Chevrolet, som stod med original maling, og aldrig havde haft en rustplet, eller fejl på den store 3,3 liter motor. Fik også en rigtig hyggelig snak med Arne og Inga Bach Pedersen. Af andre lækre biler var også en megaflot Pontiac Trans Am fra 1979, som jeg blev vildt forelsket i, indtil jeg hørte brændstofforbruget på den 6,6 liter store motor. Jeg vil aldrig mere brokke mig over, at min Hyundai bruger meget benzin. Jeg tror forresten, det var en ny pige i klubben. Velkommen til. Af andre fine biler var der Martins flotte Audi 80 fra 1993, en fin rød Citroën 2 CV, en Fiat 127, en flot gul/hvid bil, som jeg ikke husker mærket på, men rigtig fin bil. En gammel Ford og flere andre flotte og meget velholdte biler.

Tak for en hyggelig aften og tak for invitationen til Bjørn og Martin. Dejligt at møde bilfolket og lære nye mennesker at kende.

Bodil Jensen