2021-04-18 - Køretur til ishus i Hjarbæk

2021-04-18 – Køretur til ishus i Hjarbæk

Søndag den 18. April kl. 12.00 mødte ca. 50 glade og forventningsfulde medlemmer op ved klubhuset i Aalestrup til årets første køretur i det dejlige solskin og næsten sommerlig varme. Turen var delt op i to, en for knallerter og en for biler og motorcykler. Turen for bilerne gik over Hvilsom, Fristrup, Klejtrup, Bjerregrav, Skals, Kølsen og til Hjarbæk Havn til åbning af det nye ishus. Da vi ankom kom borde og kaffen hurtigt frem til Krista, Ulla og Grethes dejlige hjemmebagte kager. Nogle af de tålmodige købte også en is, selvom køen var meeeget lang, da der også var mange andre mennesker end os. Efter en del snak og latter gik turen videre over Løgstrup og Fiskbæk til afslutning på havnen i Virksund.

Tak til Henrik Bygholm for en dejlig og smuk rute i det spirende forår med blomstrende Anemoner i skovbrynet.

Inger og Kjeld


Søndag den 18. April inviterede Aalestrup Classic Bil & MC Klub på køretur for biler, motorcykler og knallerter til den ny iskiosk ved Hjarbæk havn for max 50 deltagere. Leif og jeg meldte os til, og mødte op ved klubhuset i Aalestrup. Henrik fortalte lidt om turen, og stemningen var høj. I hvert fald indtil emnet faldt på, hvem der skulle skrive til klubbladet, så blev der stille. Jeg er ikke sikker på, at det var det, der var formålet, men det virker som en smart måde at få 50 mennesker til at tie samtidigt. Efter at have kigget lidt på egne skosnuder i et stykke tid, var der heldigvis et par stykker, der meldte sig, så der både kunne komme referat fra knallerturen og Bil/MC-turen. Herefter blev knallerterne sendt afsted ad Himmerlandsstien mod Hjarbæk, og for at få ankomst til at passe, havde Henrik nøje beregnet en rute og en hastighed, som han selv satte i Lomax’en fra front. Leif og jeg blev enige om, at som indehavere af de mest pålidelige køretøjer, måtte vi hellere danne bagtrop sammen med Multipla’en. Vi kørte i adstadig tempo ud omkring Klejtrup sø, inden vi satte kursen vestover. En rigtig flot tur, hvor vi flere gange kunne nyde den lange kortege foran os med ca. 20 biler i front efterfulgt af 4 tohjulede, to trehjulede og sluttelig en firhjulet bag os. Da vi ankom til Hjarbæk havn, passede det med at knallerterne koblede sig på optoget, just som vi drejede ind på parkeringspladsen. Det må siges at være godt timet. Efter indkøb og indtagelse af is, var der god tid til at gå lidt rundt og få snakket med nye og gamle bekendtskaber. Flere havde sørget for både kaffe og kage, så det var svært at navigere rundt mellem de fine køretøjer uden at blive budt på. Der er i sandhed stor imødekommenhed i den ellers så blandede flok. Jeg faldt i snak med en herre fra Skanderborg, der i dagens anledning deltog på sin orange Kreidler i 50cc regi. Navnet husker jeg desværre ikke, men samtalen om Nimbus stumperne til museet i Horsens har plantet sig. Jeg skal nok henvende mig, så snart jeg ved, hvornår jeg atter skal være kustode, så vi kan forsætte, hvor vi slap, da der blev kaldt til opbrud. Da vi kørte fra Hjarbæk, kunne vi forstå, at Classic klubben ville køre mere eller mindre direkte hjem, dog med endnu et stop ved Virksund. Leif og jeg blev enige om, at det slet ikke var køretur nok. Så vi kørte en omvej til Skive, hvor vi besøgte de autoriserede Nimbusforhandleres kurér Claus. Claus havde som sædvanligt gang i at totalrestaurere et par Nimbus, men han tog sig tid til at drikke en kop kaffe med os, og med en Morsingbo, der også kom forbi. Der blev handlet lidt om nogle stumper, men det blev vist ikke til håndslag, sindigheden er jo som altid i højsædet. Efter et par hyggelige timer i Skive var det tid til at komme hjem igen. Leif skulle jo til Hvalpsund, så vi startede ud med at køre nordpå op gennem Salling og til Sundsøre, hvorfra færgen fartede os over til den Himmerlandske side af sundet. Mon aftensmaden stod på bordet til Leif, da han trillede ind i indkørslen? Det passede i hvert fald meget godt med den tid. Jeg selv beregnede, at min mad nok alligevel var kold, inden jeg nåede hjem. Og kold eller meget kold kan jo være hip som hap, så jeg fandt nok ikke den korteste vej hjem.

Tak til alle, der var med til at skabe denne skønne dag og tur.

Brian Esdahl Sørensen


Den første knallertkøretur med klubben var en fælles tur med biler, motorcykler og knallerter. Vi var ti friske, der sprang på de tohjulede, altså knallerterne. Thorbjørn og jeg skulle lige fra Farsø først, og det gik lidt stærkt, da min knallert først kom hjem fra sit vinterhi kl. 10:45, og vi skulle fra Aalestrup kl. 12:00. Den fik lidt benzin på, luft i hjulene, og så var den klar. Vi kørte fra Aalestrup klokken tolv ud af Himmerlandsstien mod Møldrup og Skals, hvor der var et lille ophold. Fin tur på stien med dejlige grønne marker, træer og solskin og lidt blomster i rabatten. Der var kun lidt støv, der blæste væk med en let brise. Den eneste men, var de ca. 500 forhindringer. Vi kom frem til ishytten på havnen i Hjarbæk, hvor der var dejlig kaffe og kage. Tak for det. Maxi Girls havde osse fundet dertil, og det blev til en god snak med dem. Ellers var det som det plejer, god snak og hygge. Henrik sagde, at han havde købt et bedetæppe, så derfor blev der dejlig sol. Så må vi håbe, at han husker at bruge det flittigt resten af sommeren.

En fin tur. Tak for en rigtig dejlig dag.

Else N Hansen