2020-10-10 - Løvfaldstur

2020-10-10 – Løvfaldstur

10-10-2020 var åbenbart en særlig dato for bryllupper, men det var også den dato, redaktøren havde arrangeret Løvfaldstur for biler og motorcykler. Vi var tilsagt til klubhuset kl. 9 til medbragt kaffe og rundstykker. Deltagerantallet var begrænset som følge af Covid-19, men der var 29 tilmeldte, og vi blev faktisk 30, fordi vi havde medbragt vores firbenede ven af klubben, Sif. 2 motorcykler, 14 biler og 1 lastbil var klar til start kl. 10. Det ser nu godt ud med sådan en kortege. Turen gik i dejligt solskinsvejr ad små veje via Gammel Hvam, Vester Tostrup, Skringstrup og Skals mod første stop på turen, som var den idylliske lystbådehavn i Hjarbæk, hvor vi nød udsigten over Hjarbæk Fjord. Efter at have fået lidt vind i håret og sol på næsen fortsatte turen mod Stubbergård Sø. Vi passerede en masse salgsboder med græskar, som et tydeligt tegn på efterår og snarlig Halloween. Efter at have kørt i dejligt solskinsvejr blev himlen mere og mere grå frem mod vores mål, så der var lidt venskabeligt “brokkeri” over at køre i den gale retning i forhold til solen. Og måske var de to motorcyklister, der ellers havde talt rigtig positivt om ikke at være lukket inde i en bil, ikke helt så tilfredse længere. Da vi nåede frem til parkeringspladsen ved søen, var der lidt drypperi fra oven, men vi blev enige om at klare frokosten ved de fine borde/bænke i stedet for at køre videre til et madpakkehus, hvor redaktøren i øvrigt kunne oplyse, at der ikke var parkeringsmuligheder lige ved huset, men kun 700 meter væk. De medbragte madpakker og den gode udsigt blev nydt, og så var der tid til opbrud. Det var lige i sidste øjeblik, for da vi kørte derfra, fik vi en ordentlig “skylle”. Turen gik nu via Vinderup ud mod Limfjorden, via Ejsingholm og forbi Hostrup Strand til Vadum Strand, hvor vi gjorde et kort stop, men der regnede lidt for meget til, at alle ville ud af bilerne. Vi fortsatte derfor mod Spøttrup Borg, og der var regnen heldigvis stilnet af, så vi gik en tur omkring borgen, og så haven med masser af stauder og krydderurter med mere, som tidligere blev brugt til medicinske formål. Der var lige en enkelt bil, der havde problemer med at køre fra borgen, men heldigvis er medlemmer af Aalestrup Classic altid klar med et venskabeligt puf, og så kunne vi alle køre videre. Turen gik nu videre mod Skive, hvor vi skulle opleve Danmarks længste træbro. Vi parkerede i Skurbyen, hvor nogle af beboerne også lige fik et kig på de gamle biler og motorcykler. Ja de var ikke de eneste, for vi blev faktisk filmet flere gange på turen. Vi gik i samlet flok ud på broen, og nød udsigten over Karup (ikke Skive) Å og ind over Skive. Nu begyndte vi at blive lidt kaffetørstige, og heldigvis havde redaktøren inviteret os hjem i garagen, hvor vi kunne nyde vores medbragte kaffe og kage – og så havde mor Jytte oven i købet bagt drømmekage til os, så mætte og tilfredse kunne vi få en lille snak, inden turen gik hjemad hver især. Og nogle af os fik også en rundvisning i Redaktørens hus, så vi fik set det i virkeligheden, og ikke bare på billeder. Og huset er rigtig fint, skulle vi hilse og sige.

Tak for en dejlig tur i rigtig godt selskab.

Ole og Ulla, Støvring