2020-09-09 - Køretur til Bjerregrav

2020-09-09 – Køretur til Bjerregrav

Onsdag den 9. september havde Henrik med kort varsel arrangeret en tur til FS Auto i Bjerregrav. Det var fint, at Freddy ville åbne butikken og værkstedet. Vi var 20 biler og 28 personer med, og vi mødtes hos FS Auto. I udstillingen stor der flere flotte gamle Mercedeser, der var flot restaureret, ellers var de virkelig velholdte, og passet godt på. Derudover havde han en super flot bus fra 1974, der havde kørt på Bornholm. Den kan vidst ikke have kørt særlig mange kilometer. Hos Freddy arbejder foruden mekanikerne også en møbelpolstrer, der går meget op i detaljerne, og ikke springer over, hvor gærdet er lavest. Han giver livstidsgaranti på hans arbejde, så det er derfor selvfølgelig forholdsvist dyrt, at få lavet noget hos ham. Han har f.eks ompolstret en chaiselong , og der løb det op i 90.000 kr. Jeg håber det var mig, der hørte forkert. Efter en halv times tid forlod vi Bjerregrav, og begav os ud på en køretur rundt i området. Vi kørte blandt andet gennem et ret stort moseområde, hvor der gik nogle fedekvæg, som nok skulle lave naturpleje. Andre steder var landskabet meget kuperet, og andre steder var der landbrugsmarker, så der var stor variation i landskabet, og det var en flot tur. Det begyndte hurtigt at blive mørkere, og det kunne specielt ses, når vi kørte gennem en strækning, hvor trækronerne havde lavet en overdækning. Der var det meget mørkt. Når vi kører på vejene, er der en del vejboder, der sælger jordbær, kartofler og lignende, men i Vammen var der en bod, der solgte reb. Det har vi ikke set før. Der var mange sjove skyformationer, og farver på himlen, som rigtig kunne ses, da solen gik ned. Vi sluttede turen ved Hvolris jernalderlandsby, hvor vi kunne sidde på en overdækket plads, hvor der også var borde og bænke. Her nød vi vores medbragte kaffe, inden vi kørte hver til sit omkring kl. 21, hvor det var blevet mørkt.

Tak til Henrik, for at arrangere turen, med kort varsel.

Jørgen og Tina