2020-08-27 - 50cc - Tåsinge

2020-08-27 – 50cc – Tåsinge

Da vores tradionelle tur til Trollhättan i Sverige var Coronaaflyst, måtte jeg jo finde på noget andet til de muntre knallerister. Jeg kiggede lidt på landkortet, og kom frem til at Sydfyn jo altid er et besøg værd. Valget faldt relativt let på Svendborgsund Camping på Tåsinge, som vores base. Det var en lille hyggelig plads, med en utrolig flot beliggenhed ud til sundet. Den lå fint centralt, i forhold til det, jeg syntes, vi skulle se på turen. Vi startede turen om torsdagen, som vi plejer, når vi skal til Sverige. Nogle fulgtes ad på vej ned af, og nogle mødtes på en rasteplads lige efter Vejle. Vi skulle være på campingpladsen ved middagstid. Det viste sig dog at campingmutter, som er fra sydeuropa, holdt siestalukket fra middag og til kl. 14.00, og det var præcist kl. 14.00, så vi fik tjekket noget senere ind, end vi havde regnet med. Vi skulle på en lille tur ned til Valdemar Slot om eftermiddagen, men da vi kom så sent afsted, kunne vi ikke nå at komme ind og se slottet. Det blev i stedet til en gåtur i området. Det var nu også vældigt fint. På vej tilbage rundede vi lige Troense havn, inden vi skulle hjem og grille på pladsen. Om fredagen skulle vi blandt andet besøge Egeskov Slot. Vi havde en aftale om, at vi kunne parkere inde foran deres veteranmuseum, så det var fint. Det var en god oplevelse, og vejret var godt. Derefter gik turen mod Lundeborg havn, som vi ville besøge på vejen tilbage til Tåsinge. Der var dog en, der fik en god ide med at besøge “Damestenen” ved Hesselager, på vej til Lundeborg. “Damestenen” er en, efter Danske forhold, kæmpe sten med en omkreds på 46 m, og den er 10 m høj. Den vurderes til at veje omkring 1000 ton. Efter besøget der, fortsatte vi til Lundeborg havn. Der holdt vi en kort pause inden vi fortsatte mod Svendborg. Da vi nåede Svendborg, skal jeg da lige hilse og sige, at der blev tøvejr. Det væltede ned med regn. Vi blev alle gennemblødt sådan for alvor. Jeg tror ikke, der var noget regntøj, der fungerede efter hensigten i det vejr. At vi så også skulle justere og tanke et par knallerter, gjorde det jo ikke bedre. Men sjovt var det, og jeg vil tro vi alle kunne grine af det, både mens det stod på, og især bagefter. Fredag aften skulle vi spise til aften på Bregninge Mølle. Det var et spændende sted, og vi fik en etage i møllen for os selv. Maden var også god, så den kan anbefales. Natten til lørdag, fik vi både vand og et tordenvejr, som sjældent er set. Vi boede i et beduintelt, og der var så mange lyn, at der næsten var lys hele natten. Det var rigtig hyggeligt, syntes jeg da i hvert fald, men tøserne var ikke så vilde med det. Lørdag morgen skulle vi afsted til Ærø. Det regnede fortsat og alt var drivvådt. Jeg tænkte godt nok, at der nok var mange, der sprang fra, og blev på campingpladsen. Der tog jeg dog fejl, en smule regn stoppede os ikke. Da vi begyndte at rulle fra pladsen, stoppede regnen, og vi havde det mest fantastiske vejr hele dagen. Vi skulle sejle fra Rudkøbing, så vi tog den korte tur ned over Tåsinge til Langeland. Der var en enkelt knallert, der havde problemer på vej til færgen, men vi fik den da med. Der var også en der væltede på havnen, da der lå olie på vejen. Der skete heldigvis ikke noget alvorligt ved styrtet. Da vi skulle på færgen, var det vist første gang, de fleste af os, skulle have mundbind på for første gang. Det var faktisk en ubehagelig oplevelse for de fleste. Det er vi så siden blevet vant til, i en eller anden grad. Der var et par af deltagerne, der blev utrolig søsyge på overfarten, og måtte brække sig op til flere gange. Det er der jo ikke noget mærkeligt ved, bortset fra at der var vindstille og høj sol. De må jo have spist noget aftenen før, de ikke kunne tåle. Vi ankom til Marstal i det flotte vejr og begyndte på ørundturen. Vi holdt pause på Rise Bryggeri. Det var et hyggeligt besøg på den lille bryggeri. Jeg tror øllet var godt, for dem der fik det, så ud til at nyde det i det gode vejr. Derefter fortsatte vi til Voderup Klint. Det er et rigtig flot sted ud til vandet. Vores middagspause holdt vi i Søby. Der var ikke så mange muligheder for at spise i Søby, så de fik travlt på Cafe Arthur, med at bespise flokken. Da vi alle var spist af, gik turen mod det nordligste punkt, Skjoldnæs Fyr. Vi var ved at være lidt presset på tiden, så der vendte vi bare og satte kursen mod Ærøskøbing. Derfra skulle vi sejle tilbage til Svendborg. Da vi sejlede mellem Ærø og Svendborg, kunne vi se, at der kom et stort regnskyl på Ærø, og der var endda også en skypumpe. Så det var lige i rette tid vi kom fra Ærø. På vej gennem Svendborg, tabte Maxi-Kjeld udstødningen. Det kunne høres i hele byen og sikkert også på Tåsinge. Han kom dog hjem, og vi skulle ikke køre mere på turen, så det var et godt tidspunkt. Tilbage på campingpladsen var der spisetid, og vi hyggede rundt om ved hytterne og uden for spisesalen. Søndag formiddag var der afgang mod det jyske igen.

Tak til jer alle fordi I ville med på turen, og for det sædvanlige gode, sjove og hyggelige selskab.

Henrik Bygholm