2020-08-02 - Sommersøndag i Grønhøj

2020-08-02 – Sommersøndag i Grønhøj

Vi var 5 biler og 11 personer, der mødtes ved klubhuset for at tage på tur til Grønhøj Kro og Morten Korch Museum, med ting fra de forskellige film. Turen gik ad små hyggelige veje mod Møldrup, Bjerregrav, Hersom og Vammen til Rødding. Videre mod Viborg, hvor vi kørte langs med Nørresø og Søndersø til Hald Ege, hvor vi skulle mødes med Grethe og Ove i lastbilen. Vi kørte videre ned forbi Hald Hovedgaard, med brostensbelægning, og videre mod Dollerup, hvor Hanne og Poul ventede på os. Udenfor Grønhøj skulle vi mødes med Lillian, Jens, Dorthe og Mads, men da vi kom, var de der ikke, da de allerede var kørt videre ned til Kroen, hvor der var samling. Vi fik sat bilerne med god afstand, og stillet borde og stole frem, så vi kunne få vores middagsmad.Kl 13:00 var der en, der fortalte om “I kartoffeltyskernes fodspor tilsat Blichersange”. Han fortalte om, hvordan de såkaldte kartoffeltyskere, som kom til landet i 1759, gjorde kartoflen populær i Danmark. Meget interessant fortælling om, hvor fattige de var. Derefter var der lidt underholdning med forskellige sange. Der var også forskellige boder, hvor man kunne købe håndværk og krydderier. Det var også muligt at købe øl, vand, kaffe og pølser. Leif fra Dahlgaards Tivoli var der også med et skydetelt, og mulighed for at kaste med bolde efter dåser. Vi fik kaffen samlet med de andre oppe på pladsen. Meget hyggeligt, og så gik snakken ellers. Vi kørte fra pladsen ca. 15:30, med kurs mod Mønsted og videre mod Gammelstrup, hvor vi måtte holde for toget. Videre mod Borup og Ørslev Kloster, hvorefter vi kørte mod Virksund, hvor de sidste 3 biler sluttede turen. Kenneth kørte mod Skive, Else og Martin kørte mod Halkær, og vi kørte mod Aalestrup.

Tak for en dejlig og hyggelig dag.

Jytte Kristensen