2020-05-06 - Grundlovstur

2020-05-06 – Grundlovstur

Grundet coronaen kunne der ikke arrangeres Grundlovstur i år, da vi ikke måtte samles mere end 10 personer. Vi blev dog enige om, at vi så kunne lave en familietur, for der var vi 8 personer i 3 biler. Det var Kenneth i hans BelAir, Jytte og Jørgen i Folkevognen og os, Jan og Anita, i Jaguaren. Vi havde også de unge mennesker med, og der var Patrick med os, og Charlotte og Martin kørte med Kenneth. Vi mødtes hos Jytte og Jørgen kl 9.00 til rundstykker og kaffe/te. Da vi havde spist, hygget os og ryddet op, fordelte vi os i bilerne, og da det var Kenneth, der havde lavet turen, så var det ham, der førte an. Vi kørte ad små veje til Hvam, Tostrup, Skringstrup og videre til Skals. Derfra til Kølsen og videre til Hjarbæk, hvor vi kørte forbi kroen og ned på havnen. Der var ikke meget plads dernede, så efter et kort stop kørte vi over på en grus p-plads og parkerede bilerne, for at kigge nærmere på Hjarbæk fjord og bådene i havnen. Derfra gik turen videre ad små hyggelige veje til Stoholm, Kjeldbjerg, Mogenstrup, og gennem skoven ned til Stubbergård sø. Der holdt vi en pause og nød naturen. Der var en flot udsigt ud over søen og engene, så det var et godt sted at strække benene og nyde det. Så gik turen videre til Sevel, Vinderup, Ejsing og op til Hostrup Hovedgaard, hvor der var en naturlegeplads og et madpakkehus. Der gjorde vi holdt og spiste vores medbragte mad. Det var rigtig hyggeligt. Derfra gik turen op til Spøttrup Borg, hvor vi parkerede, og gik en tur rundt om borgen. Vi var også inde og se medicinerhaven. Der var mange sjove og utrolig spændende planter derinde. Der var blandt mange andre en Bronzefennikel, som fik ens fingre til at lugte af lakrids, når man gned på bladene. Da vi havde set det hele, kørte vi videre til Rødding, Balling, Oddense og så til Skive, hvor vi gjorde holdt på havnen ved fiskerhusene. Der gik vi en tur ud på broen over Karup Å, og den er med sine 300 m Danmarks længste træbro. Derfra kørte vi hjem til Kenneth, hvor vi fik kaffe og jordbærkage, som Charlotte havde lavet. Det var en rigtig hyggelig dag og køretur, som vi alle nød.

Anita Laursen