2020-04-21 - Coronatur

2020-04-21 – Coronatur

I dag er det tirsdag den 21. April, og konen tager på vandretur i Kastbjerg Ådal med en veninde. Men helt ærligt: Hvem gider trave af sted, når man kan DAF’e af? Så bevæbnet med kaffe, kiks, en madpakke og håndsprit, begiver jeg mig af sted i min gamle DAF 44 i det forrygende gode vejr. Turen går hjemmefra (mellem Mariager og Hadsund) ned til Havndal, Dalbyover og videre til Sødring og Sødringholm Kirke ved indsejlingen til Randers Fjord. Et dejligt område. Derfra til Udbyhøj Færgested, hvor jeg får en gevaldig snak om gamle biler med en TDC-mand, der holder middagspause, og har spottet DAF’en. På færgen over bliver jeg irettesat af billetmanden, fordi jeg går ud af bilen og tager et foto. Det må man ikke i disse Coronatider! (Det kunne de jo bare have skiltet med – men heldigvis var jeg eneste passager på hele færgen, så smitterisikoen var vist ikke så stor). På sydsiden af fjorden går turen videre mellem rapsmarkerne, som så småt er ved at blive gule. Udby og Ingerslev passeres på vejen til godset Estruplund med kirke af samme navn. Her gør jeg holdt, og mindes en trist dag for et par år siden, hvor en god kollega alt for tidligt blev bisat herfra. Får øje på et skilt på stakittet, som reklamerer for “Commonwealth War Graves” på kirkegården, men trods ihærdig søgen, finder jeg dem aldrig. Så går turen videre gennem Ørsted til Allingåbro, hvor jeg standser ved den gamle togstation på den nedlagte jernbane fra Grenå til Randers. Bygningerne huser nu – ud over turistbureauet også veteranbil- og værkstedsmuseet “CAD – Oldtimer”. Som ventet er det Coronalukket, men jeg har været her før, og det er bestemt et besøg værd – bare til orientering, hvis du ikke kender det. Adgang er ganske gratis, og er der lukket henvender man sig bare i turistbureauet, som så låser én ind. Men ikke i dag, så jeg kører videre vestpå langs sydsiden af Randers Fjord. Gennem Grund og Floes og ned til den gamle Floes Station, hvor der er indrettet lejr- og rasteplads, vist mest til de dræsinefarende turister på den nedlagte jernbane, men som vi andre også må benytte. Triller derfra videre til Uggelhuse på “hjørnet” af Randers og Grund fjorde, og her vender jeg lige de to små havne: Det gamle fiskerleje og den nyere marina. Begge er idylliske steder med en egen charme. Tiden går, og da jeg har lovet at hente de to vandrefugle og transportere dem tilbage til deres biler i Sem, afbryder jeg min tøffetur, og sætter kursen mod Kastbjerg Ådal. En dejlig tur ud i det blå på en solbeskinnet dag, og 110 km tilbagelagt sammen med min gamle ven, Daffy.

PS: Min kones vandreveninde viser sig at have været DAF-ejer i sin ungdom – ganske som jeg selv i øvrigt. Så mange minder bliver udvekslet.

Henning Luxhøj