2019-06-12 - Classic køretur fra Halkær

2019-06-12 – Classic køretur fra Halkær

Martin og Else havde arrangeret køretur onsdag den 12. Juni med udgangspunkt fra Halkær. Vi mødtes 19 biler og en knallert, som vi lige var ved at tro skulle med på turen, men det var bare en ekstra passager til en af bilerne. Turen gik fra Halkær, over Veggerby til Bislev (tænk for øvrigt at så lille en by, har så stort et mejeri). Vi kørte ad smalle veje gennem skove og langs marker med legende heste, drøvtyggende køer og 3 store Skt. Bernhards hunde, som så ud til at tænke, at med så mange biler, må der også være en plads på turen til os. Alt det grønne på turen så ekstra grønt ud med støvregnens dråber, der glitrede på blade og på strå. Turen gik videre forbi Sebbersund med udsigt udover Halkær Bredning. Derfra forbi Valsted og til Barmer, og videre ad små veje til Staun – her også med udsigt over fjorden. Olie Søren måtte lige holde ind til siden, så godt at Bygholm kørte sidst, for så var der mulighed for at tage en taxi resten af vejen. Det blev nu ikke nødvendigt, for Søren var hurtigt bagefter os igen. Fra Staun gik turen til Farstrup og derfra til Kølby, hvor vi holdt pause i Lergraven med fin pavillon og toiletter mv. Else og Martin var vært ved en forfriskning i form af en øl eller vand. Når der hældes væske på, skal der også hældes væske fra, men pigernes toilet var lidt af en udfordring – uden lys og skyl. Men så var der to friske piger, der lige undersøgte sagen nærmere. Det lykkedes at finde en lyskontakt, en spand og en udendørs vandhane, og så var der både lys og manuelt skyl. Fra Kølby gik turen til Lundby og derfra til St. Ajstrup og videre til Skørbæk. Her havde Else og Martin også fundet en dejlig pavillon, hvor vi kunne nyde den medbragte kaffe og Elses lækre hjemmebag og bordene, som var fint pyntede med blomster og blade. Som underholdning havde de oven i købet arrangeret det helt store lys- og lydshow i form af lyn og torden. Det bragede løs udenfor, og der var de flotteste lyn, der spejlede sig i søen, men vi hyggede os bare indenfor. Måske blev vi lidt våde, da vi til slut skulle ud i bilerne igen, for ingen ville købe en Aalestrup Classic paraply for de 400 kr., som Bygholm tilbød dem til, men pyt – vi havde haft en rigtig flot og hyggelig tur, så hvem brokker sig over en smule regn.

Tak for turen til Martin og Else.

Ulla og Ole, Støvring