2019-05-12 - Limfjordstunellens 50 års jubilæum

2019-05-12 – Limfjordstunellens 50 års jubilæum

På en dejlig solbeskinnet søndag den 12. maj 2019 blev Limfjordstunnelens 50 års jubilæum fejret. Det foregik bl.a. med mulighed for at løbe en halvmaraton, løbe 10 km eller gå 5 km, hvor alle ruter gik gennem Limfjordstunnelen. Arrangementet løb af stablen fra Honnørkajen i Aalborg, og for at der skulle være noget for øjet for de mange tilskuere, løbere og fodgængere – altså ud over at heppe ude på ruten og omkring målstregen, havde Region Nordjylland i samarbejde med Nordjysk Vintage Motor Klub arrangeret, at der skulle holde veteranbiler i gården ved Aalborghus Slot, ligesom bilerne skulle køre gennem tunnelen et par gange, både med og uden VIP gæster. Vi var blandt de heldige, der nåede at melde os til i så god tid, at vi ikke blev omfattet af den begrænsning på ca. 50 biler, der pludselig blev udmeldt, fordi arrangørerne fandt ud af, at nok er slottets gårdsplads stor, men så heller ikke større, når bilerne skulle kunne komme ind og ud 2-3 gange i løbet af de timer, arrangementet varede. Veteranbilerne og deres ejere mødtes ved Aalborg Travbane, hvor bilerne skulle forsynes med numre og p-licenser. Bilerne skulle køre i en på forhånd oplyst nummerrækkefølge, men det er altså ikke helt så let at få ca. 50 biler til at holde i nummerrækkefølge, som havde det været 50 personer, der skulle ind på geled. Men det gik med lidt hurtig gang frem og tilbage langs rækken af ventende biler, som så blev kaldt frem én efter én. Herefter gik turen i kortege til Aalborghus Slot. Der blev vinket og kigget interesseret fra tilskuere langs ruten, og enkelte fik lige et dronningevink fra standins i Lindhardts Krone 1. Hvis I aldrig har været på Aalborghus Slot, så har I ikke set den smalle indkørsel til slotsgården. Især nogle af de helt store bilers førere så lidt betænkelige ud, og ville i det øjeblik nok have ønsket, at de havde en lille Fiat 500 eller lignende, men det gik fint med at komme ind, helt uden ridser eller buler os bekendt. Og så blev der ellers hygget i slotsgården med medbragte rundstykker og kaffe, og siden sandwich, vand og Ryå is sponseret af Region Nordjylland. Der var masser af besøg hele tiden af interesserede tilskuere, der kastede lange, beundrende blikke efter de fine biler, og enkelte spurgte ind til køb/salg af specifikke biler. Måske kastede arrangementet også et nyt medlem eller to af sig til Nordjysk Vintage Motor Klub, hvem ved? Eller til en af de andre nordjyske klubber, der også var repræsenteret. Vi havde en rigtig dejlig dag i selskab med en masse skønne mennesker med samme interesse som os for gamle biler. Arrangørerne kan se tilbage på et helt igennem vellykket arrangement, og det er skønt, når der er lagt så mange kræfter i at få det hele til at klappe.

Ulla og Ole (Bil nr. 43 – Mercedes Benz SL 450 fra 1974)