2019-04-18 - Åbning af iskiosken i Hvalpsund

2019-04-18 – Åbning af iskiosken i Hvalpsund

Skærtorsdag den 18. april var der officiel åbning af ishuset på Hvalpsund færgehavn. Traditionen siger, at der kommer 300 – 400 motorcykler, og vi fra Aalestrup Classic Bil og MC Klub stiller op med biler, knallerter og motorcykler, alle i veteranklassen. Vi skulle mødes på P-pladsen i skoven lige udenfor Hvalpsund. Kl. 10.00 kørte jeg til Farsø for, at hente 127eren (også kaldet “Kællingebilen”). Men ak og ve, den var flad på det ene forhjul, og jeg er en torsk til at bruge luftpumpen, og alle mine hjælpere var væk. Nå, men det lykkedes da at få så meget luft i, at jeg turde køre til Hvalpsund. Kl. var nu 11.30, og jeg var den eneste der var kommet. Der måtte snart ske noget. Kl. 11.58 var vi ved at line op til afgang mod havnen. Ca. 10 knallerter, et par motorcykler og omkring 25 biler. Knallerterne førte an i kortegen og stillede op ved Galleriet, et flot syn, der mødte os, da vi ankom i vores biler. Bilerne linede op på græsset bag “Det lille kompas”. Et stort og flot udvalg af biler i alle aldre og modeller. Lige noget for den nysgerrige tilskuer at kigge på, og spørge til. Snart var der meldt kaffe og kage, for traditionen tro, var der selvfølgelig nogle, der havde bagt, og klubben havde medbragt kaffe. Hyggen behøver vi ikke spørge til, den kommer af sig selv, når nogle af medlemmerne mødes. Snakken gik lystigt i det rigtig pragtfulde solskinsvejr. De mange motorcykelklubber var også begyndt at samles på pladsen ved kiosken. Et flot skue. I løbet af dagen, var der udskiftning af køretøjer. Nogle kunne være der et par timer fra start, og andre til den bitre ende. Det var dejligt, at få luftet vores køretøjer, og gjort klar til sæsonen 2019, og det fik vi gjort med maner.

Dorthe Sørensen