2018-10-06 - Løvfaldstur

2018-10-06 – Løvfaldstur

Vi mødtes 13 biler i Vammen hos Dorthe og Mads, hvor turen startede med kaffe og rundstykker i deres gildesal. Snakken gik som sædvanligt livlig. Dorthe og hendes far Jens havde sammen lavet turen, som skulle starte kl. 10. Jørgen Krogh fra Farsø hang lidt i bremsen, så det trak lidt ud med at komme afsted. På det første stykke vej gennem Lindum skov til Klejtrup, så vi mange ejendomme med hestehold, mon ikke man er gået over til traktor her på egnen? Efter Klejtrup krydsede vi Hobrovejen og fortsatte til Snæbum, gennem Hannerup til Stenild. Videre til Rørbæk, og efter at have passeret under E45, kom vi til Vebbestrup. Turen fortsatte østpå til Rostrup, og videre nordøst mod Villestrup. Inden da måtte vi gøre holdt, da flere af mændene havde fået “vand i øjnene”. Jeg har ikke før set Villestrup Gods, men det er afgjort turen værd at køre her omkring. Fra Astrup kørte vi gennem Siem Skov, og herefter til venstre mod Thorup og Hellum. I Hellum parkerede vi ved smedien, hvor Jens havde stået i lære. Ejerne var desværre ikke hjemme, så vi måtte nøjes med et vindueskik. Naboerne derimod var vældig snaksalige og interesserede i vores køretøjer. Vi kørte nu lidt mod Skørping og drejede til venstre ad Aspvej. Lidt inde på den smalle vej var en bil kørt af vejen, og ind på en pløjemark. Der var ikke sket noget med føreren og de 2 børn i bilen, og efter Grethe havde budt børnene på vingummi, kørte vi videre til pavilionen ved Store Øksø. Her tillod vejret at vi spiste vores frokost under åben himmel. Sidste del af turen gik gennem Skørping til spillemandsmuseet i Rebild, hvor den stod på kaffe og æblekage. En af museumsfolkene fortalte os om egnen og dens beboere, skovarbejdere, røvere og krybskytter. Vi sluttede den hyggelige løvfaldstur af med en tur rundt på museet. Tusind tak til Jens, Dorthe og Mads.

Ove Haubro