2018-06-13 - Classic køretur til Fussingø

2018-06-13 – Classic køretur til Fussingø

Vi skulle mødes ved Torben kl 19. Bjarne opdagede, at der var mere en end by, der hedder noget med Onsild, men vi fik da samling på tropperne, og så kunne turen starte. Dog skulle der lige kikkes lidt til en Morris Minor, som ikke helt ville, som den skulle. Det viste sig, fortalte Aksel senere på facebook, at når bilen bliver varm, så er der en fjeder, der kortslutter, så nu har den fået et buk, og bilen er rullende. Vi kørte gennem Handest, og hvor er det altså bare en flot syn, når der kommer sådan en række biler kørende. Vi var vist 27, der kunne finde tid til at tage af sted sådan en onsdag aften. Vi kørte gennem Fårup og Nørbæk og lige pludselig ramte vi landevejen mellem Viborg og Randers. Den skulle vi krydse, og alle kom fint med over. Derfra gik turen videre ad de meget snoede veje ned til Fussingø slot. Hvis man Googler Fussingø slot får man dette: “Fussingø Slot danner ramme om skiftende udstillinger og kulturelle aktiviteter, rundvisninger og guidede historiske sommer ture. Den smukke klassisistiske bygning med de mange lyse stuer rummer attraktive udstillingsmuligheder for samtidskunst af skiftende udstillere. Mange kunstnere har i de forløbne år været præsenteret med billedkunst og formgivningsarbejder af enhver art, ligesom der hver eftersommer vises kunsthåndværk. I efterårsferien afholdes der familiearrangement og i november afholdes en lille intimkoncert. Sidst i november indbydes der til Jul på Slottet. I underetagen er der endvidere indrettet et historisk rum med arkivalier, som fortæller historien om herregården Fussingø, og slægten som igennem århundreder har sat sit præg på egnen. I den lille Café er der mulighed for at købe kaffe, the mm. Parken og skoven giver sammen med det omliggende landskab gode muligheder for naturoplevelser og motion året rundt. Tag picnickurven med og nyd en god dag i kombination med kultur og natur.” Det de bare glemmer at skrive er, at der ikke er et offentligt toilet der. Vi var nogle stykker, der ledte ret ihærdigt. Efter en pause hvor der var mulighed for at få en øl eller en sodavand gik turen videre mod Aulum, dog drejede vi mod Svinding. Vi kørte i den meget smukke gudenådal, videre mod Tindbæk – Hammershøj teglværk og igen mod Nørbæk og Hvidding. Igen gik turen af meget små og snoede veje, hvor vi virkelig kunne nyde synet at flotte biler i meget flot landskab. Onsild dukkede op og vi fik parkeret bilerne. Der var dækket op med det helt store kagebord, og snakken gik lystigt ved de forskellige borde. Ib vidste at Torben også selv laver seletøj, og fik ham lokket til at åbne op ind til værkstedet. Det var et imponerende syn. Han havde meget flot seletøj, som var hjemmelavet. Han havde også flere forskellige hestevogne – sågar en Dronning Margrethe havde været ude at køre i, dog ikke med Torben som kusk.

Dorthe Linneman Filskov