2018-06-05 - Grundlovstur

2018-06-05 – Grundlovstur

Karen, Preben, Jette og Ove havde arrangeret grundlovsturen. Vi var sat til at møde ved færgen i Hvalpsund kl. 9:45, og skulle med “Mary” til Sundsøre. Vi kunne alle være der på en gang, dog manglede der en, som nåede os inden Fur. Vi kørte fra Sundsøre og til Branden i samlet trop, hvor vi ventede på færgen “Mjølner” til Fur. Kort før færgen holdt Jette og Ove, de havde problemer, det var galt med strømmen. Dog kom de i gang igen, men lige før færgen måtte de opgive, heldigvis er vi medlem af en klub, hvor vi hjælper hinanden, så vi læssede alle deres sager over i min bil. Vi kunne ikke alle være på færgen på en gang, men så måtte vi jo bare vente på den næste afgang. Vi kørte fra havnen i samlet trop, ad de små støvede grusveje til Langstedhule, hvor vi spiste vores medbragte mad. Så var der tid til opbrud, og vi kørte til “Mandens Hule”, et sted, hvor øens mænd udstiller det, som konerne ikke vil have i hjemmet! Så kørte vi tilbage op mod “Bette Jens` Hyw”, og videre af små grusveje til “Fur Bryghus”, hvor vi omgående blev budt på en øl. Vi gik op i et lokale, hvor den lokale Per holdt et kort foredrag om bryghusets historie og nulevende liv. Han fortalte også en del om, at brygge øl. Et meget interressant foredrag, og han var en virkelig god og levende foredragsholder. Derefter gik vi på maltlageret og prøvesmagte blandt andet byg og humle. Så blev vi ledt ned i selve bryggeriet, hvor Per igen fortalte en masse om øllets vej til vi forbrugere. Efter endt rundvisning blev vi igen budt på en øl, og de der var interesseret kunne kigge på bryghusets veterankøretøjer. Derefter gik turen direkte til færgehavnen, hvor vi blev budt på øl og vand og hjemmebagt kage. Snakken gik godt igen. Efterhånden blev der opbrud, og vi tog færgen tilbage. Der skulle vi finde Oves bil. Der var trusler om, at jeg skulle have den på slæb til Hvalpsund, men heldigvis, mens Frank makkede, fik Jørgen tilfældigvis øje på en løs ledning. Den blev sat fast, og så kunne Jette og Ove køre igen, en lille bagatel, der hurtigt blev klaret. Ove var den eneste, der havde en ren bil, at køre hjem i! Vi kunne alle være ombord på “Mary”, der sejlede kl. 18.15. Vi var 23 biler, og 42 personer til denne pragtfulde tur, og hvor vejret var med os, ikke for varmt og dejligt solskin. Tak til jer, der havde planlagt en dejlig dag.

Dorthe Sørensen