2018-06-01 - Udstilling i forbindelse med Møldrup bys 125 års jubilæum

2018-06-01 – Udstilling i forbindelse med Møldrup bys 125 års jubilæum

Far kom og fortalte at Pia havde spurgt om han ville komme til byens jubilæum. Han fortalte det til mig, og jeg sendte en sms til Pia, for at høre om hun eventuelt kunne bruge en bil mere. Det kunne hun, så vi kørte afsted i hver vores bil fredag eftermiddag. Vi skulle være der kl 16, og da vi ankom, var der allerede kommet en del andre, og bilerne skulle sættes til skue. Jeg er nu ikke helt vild med at skulle bakke bilen tæt op af alt muligt, så der er plads til så mange biler som muligt, men jeg fik det da gjort. Bilerne skulle udstilles, og der var mad til os alle. Efter vi havde spist kunne man købe sig en tur i en af bilerne. Der var boder, hvor man kunne købe alverdens ting, og der var mulighed for at købe sig en “låge”, og vinde det der gemte sig bag den. Ove kom i lastbilen, og minsandten om ikke han havde borde og stole med. I løbet af ingen tid var der lavet en lang række borde, hvor vi kunne være alle sammen. Der var, tror jeg, 14 biler. Maden var grillet gris, med salat og kartoffelsalat. Dertil kunne man få en øl eller en vand. Det var super lækkert mad, og hjemmelavet det hele. Efter spisningen begyndte folk at købe ture. Kenneth, eller var det hans bil, var vældig populær. Den var ude at køre næsten hele tiden. Den sorte Ford T fik også kørt nogle ture. Jeg må indrømme, at jeg håbede, at der ikke var nogen, der ville køre med mig, for så skulle jeg jo bakke bilen ind på plads igen. Jeg er så imponeret over, at man kan få de store biler bakket ind på den lille plads, der var til os. Aftenens højdepunkt, synes jeg, var en ung pige, der gerne ville køre en tur i Kjelds bil. Da hun kom tilbage strålede hendes øjne som diamanter. Så er det da noget ved, at køre en tur. Aftenen sluttede kl 21, hvor vi alle trillede hjem igen.

Dorthe Linnemann Filskov


Aalestrup Classic Bil og MC Klub var inviteret til 125 års jubilæum i Møldrup. Vejret var fint, dejlig solskin, så det var lige vejr, til at få de fine veteranbiler ud at køre en tur. Klubben stillede med 14 stk biler, så det var flot, at så mange ville tage turen til Møldrup. Vi kørte til Møldrup ved 16 tiden, og fik bilerne stillet på række derovre, så de kunne præsentere sig godt. Ove Haubro var kørende i lastbilen, og var meget betænksom, for han havde læsset borde og stole på den. Vi kunne så lave et fælles langt bord, som vi kunne sidde ved, når vi skulle spise vores grillmenu og salat. Folk kunne købe en grillmenu til voksne og pizza-slices til børn. Der var selvfølgelig også mulighed for at købe is. Der var opstillet borde med glaskunst, garn, antikke ting og genbrug. Henrik Stück havde også en bod med stofprøver til polstring af møbler, ligesom Jutlander Bank var der i en folkevognsbus. Den var dog ikke i stand til at køre, så da de skulle derfra, måtte den hentes af en autotransporter. KFUM spejderne var klar med sjove aktiviteter til børn, som de kunne prøve. De 14 biler fra Aalestrup Classic, som var mødt op, stillede deres biler til rådighed, så folk kunne købe en køretur til 25 kr. Det gik et stykke tid, inden der blev gang i salget. Keld, Jens, Martin, Kenneth og Ove var deres foretrukne biler, som var ude at køre ture med personer. Klubben havde valgt at de penge som de fik kørt ind skulle gå til Plejecentret Toftegården i Møldrup, så beboerne kunne få en ekstra oplevelse. Det blev til 625 kr. Vejret var med os hele tiden, og vi havde en god tur til Møldrup. Fik snakket med de andre fra klubben, som var mødt op. Alle tiders eftermiddag og aften.

Det var muligt for publikum at købe en køretur i en veteranbil, hvilket resulterede i 625 kr, som blev skænket til Plejecenter Toftegårdens Venner.

Jytte Kristensen