2018-02-14 - Klubaften - Gerner Nielsen om tur til England

2018-02-14 – Klubaften – Gerner Nielsen om tur til England

Ca 45 medlemmer var mødt op, for at høre John Hollænder og Gerner Nielsen fortælle om en 5 dages tur til Birmingham i England. Efter Henrik havde budt velkommen og givet os nogle praktiske oplysninger, havde Kenneth også et par ting. Alle der tilbyder at lave køretur, skal melde direkte til Kenneth (og også gerne Henrik), for at sikre at der ikke går noget tabt. Det er ikke nok at skrive det på Facebook. Laver man en tur, er der nogle oplysninger, der er nødvendige for at arrangementet kan lægges i kalenderen på hjemmesiden. Læs mere herom på hjemmesiden (http://aalestrupclassic.dk/wp-content/uploads/ArrangementsInfo.pdf). John Hollænder var imidlertid forhindret i at komme, men det viste sig senere, at Gerner Nielsen klarede det fint alene. I November 2017 fløj gruppen på 20 personer til England. Her havde de lejet en stor bus med chauffør, som de havde til rådighed under hele opholdet. En disposition som fra tidligere ture viste sig, at være givet godt ud. Første punkt på turen var Classic Motor Show, et kæmpe arrangement med alt inden for køretøjer, endog fly, og hvor kun fantasien sætter grænser, og det siger jo en hel del, når det gælder englændere. Anden dag var det Jaguar/Land Rover fabrikken det gjaldt. En top moderne fabrik med ikke mindre end 500 robotter til samling af bilerne, og kun 300 medarbejdere, fortrinsvis til at programmere robotterne. Man besøgte også Coventry TP Museum. Et sted, der rummer næsten alt, der har været lavet af køretøjer gennem tiderne. 200 år gamle løbecykler, motorcykler, biler, lastbiler og busser af alle afskygninger. Om det så var de specielle højhastighedsbiler, så var de også repræsenteret. Et sidste indslag var et besøg i et firma, som opkøbte klassiske Land Rover og Jaguar, og renoverede dem for salgsøjemed. Under hele turen boede man på et typisk lille engelsk hotel i lighed med Fawlty Towers (Halløj på badehotellet). Gerner Nielsen høstede fortjent bifald, og tilbød at komme igen og fortælle og vise billeder fra andre ture.

Ove Haubro