2017-10-07 - Løvfaldstur

2017-10-07 – Løvfaldstur

Turen startede kl. 09.00 med morgenkaffe i klubhuset, hvor stemningen var høj lige fra starten af, på trods af, at vejret ikke viste sig fra den gode side med solskin, som dagen før. Der var rigtig stor opbakning til turen, idet der var fremmødt 25 biler. Vi kørte af snørklede veje ud til borgmester Knud Kristensen, som altid har vist stor gæstfrihed, når vi har været på besøg. Knud holdt foredrag på 1½ time, og det var ikke fordi han ikke kunne blive ved, men vi skulle også nå frokosten på Løgstør Havn. Vi blev vist ind i hans jagtstue med store trofæer, hvilket var et overvældende syn, og som gav et indtryk af, hvilke farer, der kunne være i, at nedlægge de store dyr. Stemningen ved besøget var meget intens, alle havde ørene slået ud, da Knud med stor entusiasme og levende fortalte røverhistorier om sine mange sarfariture til Afrika. Det var stor tydelighed i, at det har været oplevelser, som har sat sig i Knud, idet han og jagtselskabet samt fotografen oplevede flere farlige situationer ved nedlæggelse af bøfler, løver, krokodiller og elefanter. Der var også historien om en faretruende flyvetur ud på Savannen, hvor han og selskabet var afhængige af, at de blev samlet op af en mand i bil. Der var bare et problem, der var ikke enighed om dagen for deres ankomst. Historien om at opholde sig på Savannen i korte bukser og kort skjorte i bagende varme om dagen, og ligge på Savannen om natten i bidende kulde, samt da han løb i en faretruende situation og efterlod konen til at klare sig selv på Savannen på deres sølvbryllupsrejse. Han fortalte historien om den dag, de havde bestemt sig for at nedlægge en flodhest, hvilket han ikke fik, men i stedet skød en krokodille. Knud oplevede desuden at stå på en klippeafsats, hvor den påsatte steppebrand løb forbi ham. Fra Knud gik turen videre over Gatten til Næsborg Kirke ved Løgstør til udsigtsposten over Limfjorden. Desværre var vejret ikke med os, da regnen og disen forhindrede, at en oplevelse af en storslået udsigt, blev fuldendt. Vi spiste frokosten på Løgstør Havn, hvor formanden havde en aftale om, at vi kunne nyde den medbragte frokost i sejlklubbens lokaler. Klokken 14.15 gik turen videre til Hvalpsund for dem, der ville med, ellers var der opbrud.

Vi vil gerne takke Henrik og bestyrelsen for en rigtig god tur.

Britta Kiis og Gert Gustavsen.