2017-08-23 - Weekend i Vendsyssel

2017-08-23 – Weekend i Vendsyssel

Onsdag
Jørgen og Kenneth hentede BelAiren og pakkede, så vi kunne køre hjemmefra kl. 10:30 mod Gedsted, hvor vi skulle mødes med Inga og Arne Bach. Derefter kørte vi mod Løgstør op til Aggersundbroen, hvor vi skulle mødes med de andre, og spise vores medbragte frokost. Vi havde fint solskinsvejr. Vi var 10 biler samlet på rastepladsen, og så var der ellers hygge og snak. Mens vi sad og spiste, kom der en dame gående hen til os for at snakke. Hun hed Eva Yde, og fortalte at hun også havde en veteranbil. Det var en folkevogn. Hun fortalte, at hun var i færd med at gå hele Limfjorden rundt, for at komme i gang igen efter hendes sygdom. For fem år siden havde hun haft voldsomme kramper og kropsrystelser, så hun næsten ikke kunne gå eller bevæge sig. En læge i Aarhus indopererede elektroder i hjernen på Eva. I dag er hun afhængig af strøm, og skal “lades op” to gange om ugen. Strømmen har gjort det muligt for hende at opfylde drømmen om at vandre hele Limfjorden rundt. Vi kørte fra Aggersund kl. 13, mod Grønhøj Strandcamping, hvor vi skulle have nøglen til vores hytter. Vi kørte ad små
hyggelige veje derop, over Tranum mod Birkelse, Rødhus og Hune videre mod Kryle Klit og Pirupvejen, mod Saltum, Blokhus og Løkken. Lidt før Løkken drejede vi fra mod Kettrup,
og ankom til Grønhøj kl. 14. Så blev der ellers pakket ind i hytterne, og ved 15 tiden var der fælles kaffebord med kage på pladsen ude foran hytterne. Efter kaffen skulle det store telt sættes op på pladsen. Der var mange der hjalp til, så det tog ikke lang tid at få det sat op. Om aftenen skulle vi, traditionen tro, til Biersted Kro, hvor vi skulle have stegt flæsk med persillesovs og kartofler til aftensmad. Vi var 33 stk., så vi fyldte to store borde. Der var tre forskellige slagt flæsk, og det smagte godt. Der var fuldt hus på kroen, så de havde travlt. Hjemad fra kroen kørte vi ad små veje hjem til hytten. Vi har set meget og været nogle steder, hvor vi aldrig har været før.

Resten kan læses i klubbladet.

Jytte Kristensen