2017-06-05 - Grundlovstur

2017-06-05 – Grundlovstur

Grundlovsdag mødtes vi i Halkjær hos Else og Martin. De fleste af os havde været der før, og var spændt på, hvad dagen ville bringe. Lidt over klokken 9 startede kortegen bestående af 34 biler (2 afbud).Målet var Bislev skole, hvor vi skulle spise vores rundstykker. Stedet var perfekt, da der både var gode pakeringsforhold og et lækkert grønt område med borde og bænke, nogle af dem endda overdækkede. Efter 1 time var det igen tid til at starte op og køre efter Nibe. Fra Nibe kørte vi øst på mod Vokslev. Ad meget små veje nåede vi frem til Huul Mølle, hvor vi gjorde holdt for at nyde synet af den smukke og velholdte vandmølle. Videre mod Godthåb passerede vi Vokslev kridtgrav. Fra Godthåb gik turen (stadig ad små veje i et smukt landskab) til Restrup og ud på Ny Nibevej ind mod Skalborg. Herfra gennem Hasseris, hvor vi passerede det omdiskuterede nybyggeri mellem de gamle huse. Selv om trafikken ned til fjorden var tæt gik turen uden problemer, og vi vakte positiv opmærksomhed. Vel fremme drejede vi ind i Fjordbyen, målet for vores tur. Efter planen skulle vi som deres gæster parkere inde på området, men valgte at køre igennem byen og parkere ved en nærliggende havnekaj, hvor vi på et grønt område kunne spise vores frokost. Parkering inde i Fjordbyen ville fylde så meget, at man skønnede at det kunne blive til gene for beboerne. Tilbage i Fjordbyen blev vi mødt af 3 spøjse herrer, der viste os rundt i den specielle bebyggelse, en oase for beboerne der både var venlige og gæstfrie. Efter et par timer var der afgang fra Aalborg. Målet var Nibe havn, hvor vi skulle have vores kaffe. Ruten gik ad Restrup- og Nørholm enge gennem Klitgård sommerhusområde. Et mere åbent landskab, hvor vi det meste af tiden kunne se fjorden. Vel fremme på havnen i Nibe blev der dækket kaffebord for en times hygge, inden vi skulle hjem. Men ildevarslende sorte skyer nærmede sig og folk valgte at afkorte opholdet, og nåede knapt at komme i ly i bilerne inden regnen styrtede ned og afsluttede en hyggelig Grundlovsdag.

Vi takker alle Else og Martin for et vellykket arrangement.

Ove Haubro