2017-05-07 - 50cc Storketuren fra Vegger

2017-05-07 – 50cc Storketuren fra Vegger

For 3. gang inviterede teamet bag Storketuren til tur med de gamle knallerter. Udgangspunktet var som tidligere fra Sørens Auto i Vegger (Vesthimmerland). Deltagerantallet har været støt stigende siden start, og i år valgte arrangørerne at sætte et loft på 50 deltagere. Det blev dog til 55, men 5 fra eller til i den flok, gjorde heller ikke noget. Der var tilmelding til turen, og det tog kun få dage at få pladserne udsolgt. Som de andre år, så havde de lagt på knæ for vejrguderne i en 14 dages tid, vil jeg tro, for vejret var helt perfekt til turen. Ikke for varmt og ikke for koldt. Vi ankom i en lind strøm af trailere og kassebiler, fyldt med knallerter af snart ethvert mærke. En enkelt havde sat Puchen på vognen efter traktoren – vi er jo i Nordjylland! Nogle var selvfølgelig også selv kørende på knallerterne, men da der ventede ca. 80 km forude, så mente jeg ikke, at jeg også ville tage godt 50 km ekstra – så godt er et knallertsæde heller ikke. Da de fleste var ankommet, blev der budt på morgenkaffe kl. 9. Der var masser af forskellige rundstykker, franskbrød, rugbrød og pålæg i lange baner. Der manglede ikke noget. Inden afgang fik vi en orientering om turen, og klare instrukser om, at det ikke var tilladt at race frem og tilbage. Vi skulle blive på den plads, vi var på. Det var et fint, for nogle har jo længere gaskabel end andre, og der kan hurtig opstå farlige situationer. Nogle få praktiske grise fik dog lov til at bevæge sig rundt i flokken, bland andet fotografen. Da de mange knallerter startede op, kan man vel nemt forestille sig at det mindede om et gasangreb. Hele pladsen var total indhyllet i blå røg – der blev sendt røgsignal om, at nu kommer vi. Vi var knapt startet på den 80 km lange tur før benzinen pi….. neden ud af min Yamaha. Svømmeren havde sat sig fast, men det gik med at lukke og åbne for benzinen hver 30. sekund de næste 80 km. Jeg turde ikke skille karburatoren af, for så skulle det nok ende med, at det blev værre. Vi var heller ikke kommet ret langt, før der var en, der var punkteret, men det var den nu inden vi startede. Han lånte min Puch Maxi, som jeg havde med som reserve knallert. Resten af turen bemærkede jeg ikke flere nedbrud og kassebilen kom ikke yderligere i brug, ud over dens funktion som feltkøkken. Turen gik gennem et meget flot og meget kuperet område fra Vegger over Skivum til Suldrup, Byrsted, Vokslev og med middagspause på torvet i Nibe. Efter en velfortjent middagspause i Nibe, gik turen videre over Barmer til Skørbæk, Blære og over Vegger tilbage til start punktet hos Sørens Auto. Det var blandet vej, grusvej og stier, så vi kom godt rundt i landskabet. Det var en meget flot tur, og der var godt styr på det hele. Lars, der førte an i den lange række af knallerter, havde fuld styr på det hele, og desuden var der nogle stykker, der rykkede frem og tilbage i feltet, og informerede Lars om, hvordan det stod til nede i rækkerne. Hele turen forløb uden problemer, og alle var glade og tilpas med den flotte og veltilrettelagte tur. Turen var en passende længde, for havde den været 500 meter længere, så var jeg kørt tør for benzin. Den fornøjelse ville jeg jo helst ikke have givet de andre. Efter mange af os igen havde læsset knallerterne på trailere, ladbiler og kassevogne, så var de lækre grillpølser klar til os. Det er nogle helt specielt gode pølser, vi får til Storketuren, og jeg udsætter mig gerne for 80 km på et knallertsæde, for at sætte tænderne i dem. Jeg er klar igen næste år til Storketuren, og det er jeg sikker på at de andre også er, så der igen bliver rift om pladserne.

Henrik Bygholm