2017-05-03 - 50cc Knallerttur fra Farsø

2017-05-03 – 50cc Knallerttur fra Farsø

Jeg fik en invitation fra Aalestrup Classic 50 cc om den 3. Maj at deltage i en aftentur, hvor vi skulle starte i Farsø hos Hans Ole Aarup. Jeg var lidt betænkelig ved invitationen, da jeg har hørt at deltagerne, er nogle hårde “nysere” og vil slås. Nå skidt, jeg tog mod tilbudet, og bevæbnet med knojern og springkniv, begav jeg, og min kantinebestyrer sig mod Farsø onsdag aften. Vi var heldigvis de første, der ankom til Mejsevej, og alt så roligt og fredelig ud. Hans Ole havde kørt Puch Flagskib og Yamaha’en i stilling uden for huset. Yamaha’en havde jeg fået lov at låne af Hans Ole, og jeg var spændt på, om jeg kunne styre sådan en lille bambusraket. Efter som tiden skred frem ankom flere og flere mistænkelige typer med deres maskiner, og efter Hans Ole havde fortalt om turen, og hvad der skulle foregå, kunne vi begive os ud på den spændende tur i det Himmerlandske. Første stop var ved en grusgrav, hvor vi skulle køre “Hill Climb” – vi blev delt op i grupper, efter hvor hurtige (lovlige) maskinerne var, og så gik det bare over stok og sten – rigtig sjovt, lige noget for mig, som godt kan lide race. Super godt indslag. Efter prøverne i grusgraven, begav vi os, på de nu støvede knallerter, videre gennem den smukke natur, godt krydret af gyllelugt. Næste stop var Gedsted Autoophug – et af landets største, hvis ikke det største? Her var der tid til en øl/vand, og derefter en meget fin rundvisning – meget interessant for en gammel automekaniker som jeg. Jeg var meget overrasket over alle de nye biler med små skader, som var totalskadet! Der er sket meget siden min tid som profmekaniker.☺Efter rundvisningen, var det tid til hjemturen – igen ad små
kringlede og smukke veje til Farsø, hvor kantinepersonalet ventede med kaffe, madder og hjemmebagt kage. Nu var der tid til at fortælle sandfærdige løgnehistorier fra dengang mor var dreng, og alle kørte “lovlig”.☺Slåskampene udeblev, og det var en rigtig hyggelig tur og aften.

Tak til Hans Ole & Birger for en fantastisk tur.
Også tak til Hans Ole for lån af Yamaha – den kan sgu ta’ høns.
John Hollænder.