2017-02-02 - Bremen Classic Motorshow

2017-02-02 – Bremen Classic Motorshow

Fredag var der afgang kl. 12:05 fra Viborg. Skavebussen var fuld, heraf 18 personer fra Aalestrup Classic. Ankomst kl. 18:30 til Rosengarten, hvor schnitzel, dunkel-beer og overnatning foregik. Tidlig lørdag morgen op til et veldækket morgenbord, og så afvikling af de sidste kilometer. Kl. 9:00 var der adgang til herlighederne. Igen valgte jeg at gå alene på messen med total frihed til fordybelser af biler, knallerter og alt andet interessant. Bilen er en 1951 Bentley Le Mans racer, baseret på et MK VI chassis og en 6,5 ltr. 200 hk motor. Nå ja og prisen var 2,8 mio. kr. En Volvo 1800E salgsbrochure kunne vel ikke koste mange håndører, men ak 120, og dette var desværre ikke kr. Alt til salg var hundedyrt, og som “Rentner” kunne/kan man jo godt føle vingerne en smule stækket. De fleste af os har igennem livet formentlig fulgt en smule med i rally- og motorløb, såvel live som på TV. Hundehuset fra 1995 i fuld krigsmaling, 1,3 ltr. og 63 hk. Det rykker. Så var der stjerne-afdelingen. Ufattelig mange af dem, de fleste restaureret til ekstrem høj klasse og tilsvarende priser. Blandt andet en Mercedes Benz 220A fra 1955, 6 cyl./80 hk og superflot, men 1,6 mio. kr. er vel også en sum penge, og ikke engang fast tag! Sendte en SMS retur til fru Kristensen med anmodning om at sende mig lidt penge, negativt svar! Ford Eifel årgang 1938 bringer mine tanker tilbage på mine forældres første bil, købt godt brugt og slidt i 1962. Den her viste årgang 1939 er af en helt anden klasse og ganske sød. Tankerne fra Lundby Krat bringer mig hen til efterfølgende bil, som dog er nyere, men en sjældenhed, idet den kun er produceret i 11 stk. En Hanomag Partner fra 1951, 3 cyl. 2-takt og 28 hk. At “gamle mænd” er gået i barndom og køber/kører knallert er en realitet. Som fattig teenager midt i 60erne var Kreidler mærket næsten uopnåeligt, og det er stort set ikke bedre i dag. Alligevel kan man godt glæde sig af synet. Ved afgang nordpå lørdag kl. 17:45 observerede vi kun et minimum af “verkauft-skilte” på messens køretøjer, fuldt forståeligt. Hjemturen er altid lang, om end forventeligt.

En god social tur i hyggeligt selskab med Aage, Stig, Poul E. med flere.

Poul K/V1800E m.fl.