2016-11-16 - 2800 km til fods gennem USA

2016-11-16 – 2800 km til fods gennem USA

Onsdag den 16. November var vi inviteret til foredrag i Himmerlands Nimbusklub. Mange husker nok, at vi for ca. 1 år siden var inviteret til et foredrag med Benny Nielsen fra Silkeborg, der fortalte om en rejse med den Transibiriske jernbane. Denne gang havde Nimbusklubben fået Benny og Susannes datter Agnes Plesner Skarup, til at komme og fortælle om en 2800 km gåtur gennem USA.Introduktionen til foredraget lød således: “Hvad nu hvis jeg levede hver dag, som om jeg ville dø i morgen? En 18 årig kvindes solo eventyr gennem kernen af USA’s vestkysts natur og mennesker. 5 måneder i vildnisset, 2800 km, 3 par sko, 12 vabler og 1 tånegl senere, er hun nu ved at gå med samme hastighed som andre på gaden, og står klar til at dele sin historie. En historie, der handler om skønhed, i naturen såvel som i mennesker, men med en god portion humor drysset over. Et testamente om, hvad der sker, når man møder verden med et åbent sind og ‘nej’ ikke er en del af ens ordforråd.” Et rigtigt spændende foredrag, hvor den nu 20 årige Agnes fortalte om sin gåtur langs Pacific Crest Trail, som løber fra den mexicanske grænse, gennem de 3 stater Californien, Oregon, og Washington, hele vejen op til den canadiske grænse. Af sikkerhedsmæssige årsager valgte hun dog at springe den første del af turen, som går gennem Mojaveørkenen, over, og starte ved Walkers Pass, lige syd for Sequoia National Park. Foredraget var en blanding af billeder og video, krydret med en masse små sjove historier om ting, hun havde oplevet undervejs, eller om nogle af de mange mennesker, hun havde mødt på turen. En af historierne handlede om det at opleve uvejr, når man er på et bjerg. Her skal man huske på, at nogle af bjergene var over 4000 m høje, som f.eks Mount Whitney, der er 4421 meter høj. På et af bjergene blev hun pludselig overrasket af et uvejr, hvor det i løbet af ganske kort tid blev overskyet, så man ikke kunne se noget som helst. Samtidigt begyndte det at tordne så voldsomt, at lyn og brag kom samtidigt. Hun fortalte at det eneste tidspunkt på hele turen, hvor hun var bange, var på dette tidspunkt. Det eneste der var at gøre, var at krybe sammen under regnjakken, og vente på at det var overstået. Efterfølgende blev der spurgt ind til nogle praktiske ting, såsom hvad man medbringer på sådan en tur. Hun havde et sæt tøj med, nemlig det hun gik i, og hvad angår mad, så havde hun mad med til et par dage, og måtte så handle undervejs. Ofte ved at tage den på stop ind til nærmeste by. Som hun sagde: “Jeg skal jo selv slæbe på alt, hvad jeg har med, så det er med at begrænse sig”. Alt i alt en rigtig spændende aften.
Tak til Himmerlands Nimbusklub for invitationen.

Redaktøren

Jeg fandt en lille video på nettet, der viser den flotte natur, som Pacific Crest Trail går gennem, og den kan ses her: https://vimeo.com/78531041