2016-08-16 - Køretur med beboere på Plejecenter Søndervang i Gedsted

2016-08-16 – Køretur med beboere på Plejecenter Søndervang i Gedsted

Tirsdag formiddag den 16. august, rullede der 10 veteranbiler fra Aalestrup Classic Bil og MC klub, i høj solskin, ind på pladsen foran plejecenter Søndervang i Gedsted. Beboere og personale på plejecenteret havde i et stykke tid glædet sig til turen i de gamle biler, og 17 beboere og 4 fra personalet stod klar til at tage imod. Der var et bredt udvalg af bilmærker mødt op til turen. Det var Chevrolet, Ford A, Volvo 444, Alvis, Mercedes, Porche, VW og Cadillac. Ejerne af de fine gamle biler startede med at blive budt på et flot og veldækket kaffebord. Efter kaffen skulle beboerne ud og se bilerne, og bestemme sig for hvilken bil de ville med i. Det foregik som forventet uden de store problemer og snart var en flok glade beboere og lige så glade chauffører, på vej mod Herregården Hessel i Hvalpsund. Ruten gik over Vesterbølle, Lerkenfeldt Gods, Svingelbjerg, Gl. Ullits, Foulum, Hestbæk og endelig til Hvalpsund, hvor turen naturligvis gik forbi havnen, inden bilkortegen nåede målet på Hessel. Efter et velbesøgt besøg på Hessel, gik turen tilbage til Gedsted over Louns og Alstrup, en tur man aldrig bliver træt af at køre, når der er et pragtfuldt vejr. Vel tilbage på plejecenter Søndervang, fik chaufførerne og deres passagerer en god snak om køreturen i de gamle veteranbiler. Turen i de gamle veteranbiler, vakte mange gode og gamle minder fra en svunden tid. alle havde nydt det gode vejr de havde haft på hele turen. Plejecenteret afsluttede med at sende bud til Daglig-brugsen for at købe is til alle.
Inden Veteranbilerne igen forlod Søndervang, blev der også budt på øl eller sodavand, samt en forespørgsel, om det kunne gentages næste år. Det gør vi med glæde, bare det at se de ældre menneskers glade ansigter og mange smil fra både beboere og persionale, giver også os som cahuffører en rigtig dejlig oplevelse. Aalestrup Classic Bil og MC Klub vil også gerne sige tak til Plejecenter Søndervang for en god dag.

Villy Hjelm Pedersen