2016-05-05 - Åbning af Jesperhus

2016-05-05 – Åbning af Jesperhus

Kristihimmelfartsdag torsdag den 5. Maj var vi traditionen tro inviteret til åbning af Jesperhus Blomsterpark. Vi var 27 biler, der mødtes ved tanken i Sundstrup kl 9:00, for at køre i samlet flok op til parken. Det var dog en noget dramatisk start vi fik på dagen, da det var meget tæt på at to veteranbiler stødte sammen på vejen lige ud for tanken. En lille rød MG kørte forrest, og skulle dreje ind på tanken, for at mødes med os andre, men det havde en stor blå amerikanerbil ikke lige taget højde for. Sammenholdt med at han kørte alt for hurtigt og alt for tæt, så måtte han op og stå på bremsen, så der efterfølgende kom tyk sort røg ind over parkeringspladsen ved tanken. Heldigvis skete der ikke mere end det, men det var meget tæt på at de to stødte sammen. Jeg tror ikke der var plads til ret meget mere end en søndagsjyllandsposten fra de gode gamle dage, hvor der var noget gods i dem. Efter vi havde været rundt og hilse på alle, startede vi turen op mod parken. Turen forløb fint, indtil vi ankom til parken, hvor det nærmest gik helt i stå. Det skyldes at vi blev blandet med de almindelige gæster, og da de jo skulle betale for at komme ind, tog det noget længere tid. Det var lidt hårdt for bilerne at holde stille / køre så langsomt i så lang tid. Derfor bør vi overveje om vi skal afsted en time før næste år. Da vi endelig kom frem til selve parken, var der allerede fyldt op inde i selve parken, så vi kom til at holde på parkeringspladsen udenfor. Det er der både fordele og ulemper ved. Ulempen er, at der er mange gæster, der ikke kommer ud og ser bilerne ude på plænen, og det er også lidt sjovere at holde inde i parken. Fordelen er at vi ikke behøver bekymre os om, om vi kan holde samlet, da de ikke deler bilerne op efter mærker ude på parkeringspladsen. Vel ankommet fik vi stillet vores borde og stole op, så vi kunne få vores medbragte morgenkaffe og rundstykker. Herefter var det tid til at komme rundt og kigge. Vi startede med en tur rundt inde i parken, hvor der var mange fine biler i alle aldre. Vi var også en tur rundt og se de mange fine blomster, men det var dog tydeligt, at det var først på sæsonen, for der manglede blomster og farver mange steder. Vi undrede os dog noget over de store områder i parken, hvor der ikke var fyldt op med veteranbiler (f. eks. oppe på bakken, hvor vi holdt sidste år). Havde man fyldt disse pladser op, ville man ikke have haft problemer med at få plads til alle udenfor. Herefter var det tid til middagsmaden, og jeg syntes det er en dejlig tradition med at vi sidder samlet, så vi kan få en god snak samtidig. Efter middagsmaden var vi rundt og se alle bilerne på parkeringspladsen udenfor parken. Efter denne rundgang var det tid til eftermiddagskaffen, og endnu en snak omkring vores lange bord. Der var 662 veteranbiler og ca. 7000 gæster i parken denne dag, så rekorden blev slået. Det helt fantastiske vejr denne dag havde selvfølgelig meget af skylden for, at så mange dukkede op.

Mange tak for en dejlig dag til alle jer, der var med.

Redaktøren.