2015-02-11 - Klubaften med besøg af Evald Henneberg

2015-02-11 – Klubaften med besøg af Evald Henneberg

Til klubaftenen i februar havde vi besøg af Evald Henneberg fra Viborg, som viste film og fortalte om restaurering af en Vincent
motorcykel. Vi har tidligere haft besøg af Evald, hvor han fortalte om restaureringen af en Citroen fra 1921. Dengang havde jeg desværre ikke muligheden for at deltage, men har fået at vide at det var en spændende aften, og det var imponerende at se Evalds arbejde og høre ham fortælle. Derfor var mine forventninger også store, da jeg denne februar aften mødte op i klubhuset. Og jeg blev ikke skuffet. Evald startede med at vise en film om arbejdet med at restaurere Vincent motorcyklen, hvorefter det var tid til at fortælle og stille spørgsmål. Han har over ca. 2 måneder brugt omkring 200 timer på at adskille, restaurere og samle motorcyklen. En ting som mange undrede sig over var, at han restaurerede alle dele under demontagen, for som han sagde, så gik det så meget hurtigere at samle det hele igen. Der blev også fortalt om nogle af de forbedringer han havde lavet, herunder om monteringen af en selvstarter, om den hjemmebyggede kobling, og om de udfordringer dette gav. Hvis man skal komme med lidt kritik, så skulle han nok have brugt lidt mere tid på at klippe videoen, idet der flere gange dukkede fastelavnsudklædte børn op midt i det hele. Men det havde nu også sin charme ☺. Alt i alt en spændende aften, hvor man virkelig fik et indtryk af hvor dygtig en håndværker Evald er. Personligt håber jeg at vi på et senere tidspunkt igen kan få besøg af ham, så han kan fortælle mere om de ting han restaurerer.

Redaktøren