2014-08-22 - Besøg af "Dø Moppedås"

2014-08-22 – Besøg af “Dø Moppedås”

Nogle gange kan en lille venlig gestus pludselig blive til noget helt andet. Fredag den 22. august skulle jeg som sædvanlig en tur i klubben, og da Engvej var spærret pga kloakarbejde, fortsatte jeg gennem byen. Ved Pizzeriaet holdt der en stor flok knallerter, og jeg kunne straks se at det var Nordmænd. Jeg tænkte at lidt kontakter i udlandet ikke kunne skade, så jeg driblede ind på pizzeriaet, og inviterede de glade gutter på en kop kaffe i klubhuset. Det tilbud tog de imod, og jeg smuttede straks ned for at sætte kaffe over. Jeg blev lidt lang i hovedet, for jeg havde glemt at den store kaffemaskine var med til “Weekend i Vendsyssel”. Heldigvis havde jeg købt nogle andre store kaffemaskiner, så en af dem kom nu i brug. Efter en “pizzas-tid” begyndte de at komme rullende. De var 15 stk. og klubben hedder “Dø Mopedås” og kommer fra Kristiansand området.
De er på en Danmarkstur hvert år, og i år var det 6. gang. Ud over Kreidler, var det ikke nogle mærker, vi ser ret meget her i landet. Det var mest Zündapp, Tempo og Herkules. Efter en lille velkomst i klublokalerne, var der et besøg i garagen, mens kaffen blev færdig. De lurede noget på de små biler, og ingen af dem havde før set eller hørt om en Zündapp Janus, og Multiplaen vakte også stor glæde. Der var en af knallerterne, der havde startproblemer. Det var en nyere scooter, der ikke kunne starte efter besøget i pizzeriaet. De begyndte at skrue ude på pladsen, men efterhånden som operationerne ikke lykkes, måtte den på liften, og det svære værktøj rulles frem. Det blev en større omgang, hvor alt blev prøvet, og skilt af og samlet flere gange. Vi var omkring Farsø MC efter stumper, men alligevel ville det ikke lykkes. Vi aftalte at hovedparten lige så godt kunne fortsætte til deres næste overnatning på campingpladsen i Hobro. Vi makkede videre i værkstedet, men vi måtte opgive. Jeg tilbød at smide den på traileren og køre den til campingpladsen, og det ville de selvfølgelig gerne. Vi fik sagt pænt farvel på campingpladsen, og mon ikke at de kigger forbi en anden gang de er i Danmark.

Henrik Bygholm