2014-06-05 - Grundlovstur

2014-06-05 – Grundlovstur

Vi startede dagen med morgenkaffe i klubhuset fra kl. 8.30 til 9.30. Der var tilmeldt 20 biler, 1 motorcykel og 45 personer, så det var meget tilfredsstillende. Inden afgang blev der orienteret lidt om, hvad dagen ville bringe, samt givet lidt pratiske oplysninger. Grundlovsdag var den dag, hvor Skive Festival startede, så der var risiko for at vi kunne blive væk fra hinnanden, så derfor blev der også orienteret om, hvilken vej vi skulle igennem Skive by, og hvor vi ville samle op, hvis vi blev væk fra hinanden. Kl 9.30 var der afgang, og vi kørte ad små veje til Fjelsø, Ulbjerg og videre til Sundstrup, hvor vi samlede den sidste bil op. Herefter fulgtes vi ad over dæmningen og drejede af over Lund, Ørslev Kloster og Stårup inden vi kørte den flotte vej langs fjorden til Dommerby. Turen gennem Skive gik fint, vi mistede kun en enkelt bil, men Pigalop vendte om og fik hurtigt styr på det, mens vi andre ventede ved Dantherm. Herefter fortsatte turen ad små veje til Roslev, Durup og videre til SKOV A/S i Glyngøre. Til dagligt arbejder jeg som software tester på SKOV, og jeg havde lovet at fortælle om SKOV og vise rundt på virksomheden. Vi ankom til SKOV omkring kl. 11.15 og efter en lille pause (mens jeg gjorde klar med PC til præsentationen) fortalte jeg om SKOV’s historie, hvilke produkter vi laver, samt om hvad mit arbejde på SKOV går ud på. Herefter var det tid til rundvisningen. Grundlovsdag er en fridag for timelønnede og en halv fridag for funktionærer på SKOV, så der var desværre ikke ret mange på arbejde, og hele produktionen var lukket ned. Dette var både godt og skidt – skidt at vi ikke fik mulighed for at se produktionen køre, men på den anden side tror jeg vi ville have gået i vejen for produktionen, når vi var så mange. Midt i rundvisningen var der pludselig et par stykker, som fik travlt med at komme ud og få kalenchen lagt på bilen, da det gav sig til at regne, men efter kort tid dukkede de op igen. Efter rundvisningen spiste vi vores medbragte mad i kantinen mens snakken gik lystigt. Omkring kl. 14 pakkede vi sammen og kørte videre til Højriis Slot på Mors, hvor eftermiddagen skulle bruges på at løse mordgåden. Netop ankommet begyndte det at regne igen, og et par stykker af os mente at vi kunne stå i læ under et træ. Men vi blev ret hurtige enige om, at vi hellere måtte gå ind, og det var godt, for vi var kun netop kommet ind, inden det for alvor gav sig til at regne og tordne. Nogen sagde senere at det var perfekte rammer, når man skulle ind på slottet og løse en mordgåde. Det er selvfølgelig rigtigt, men det havde nu været rarere med tørvejr. Inde på slottet var der gemt forskellige ledetråde, og ved at gå rundt og kigge og lytte, skulle man finde ud af, hvem der var blevet myrdet, og hvem der havde gjort det. Efter at have gået rundt og samlet informationer, gik man tilbage til informationen, og fik udleveret et skema, hvor man skulle besvare spørgsmålene, og så kunne man se, om man havde gættet rigtigt på hvem der var morderen. Efter at have løst gåden, fik vi vores medbragte kaffe i det dertil indrettede rum i laden ved siden af slottet. Kl 17.00 lukkede slottet og vi kørte hjem. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke alle, der var med, for hyggeligt samvær denne dag.

Redaktøren