2012-08-12 - Norge - Søndag den 12. August

2012-08-12 – Norge – Søndag den 12. August

Turen i dag skulle være turens højdepunkt i mere end én forstand. Vi skulle have en sejltur på Lysefjorden, og i Lysebotn skulle vi så 932 m op ad små svedige veje og gennem 27 hårnålesving. Vi skulle med færgen kl. 9:00 fra Lauvvik, så vi lettede fra campingpladsen omkring kl. 8:15. Der var stadig diset, da vi kom til Lauvvik og skyerne hang lidt lavt. Vi fik en super plads på færgen, hvor vi kunne sidde ved bilerne på dækket. Det var som forventet et vildt flot tur, og det lave skydække gjorde ikke så meget. Det var først, når vi skulle op ad, det ville være træls, men der var opklaring på vej bag færgen. Da vi kom i havn i Lysebotn, spiste vi frokost og da vi var færdig strålede solen på toppen af fjeldet. Så var det ellers bare op ad en af gangen. Jeg kørte først og filmede helt turen med mit videokamera, der var fastmonteret på Triumphen. (I kan se videofilmene under Filmgalleriet her på siden.) Vi gjorde det første holdt godt halvvejs oppe. Det er et meget flot sted, og der blev ivrigt fotograferet. Næste holdt var ved “Øygaardstøl” eller Ørnereden, som den også kaldes. Det er en helt ubeskrivelig udsigt, der er der fra. Det er et sted man skal besøge, hvis man er i den del af Norge, og også turen op fra, eller ned til, Lysebotn. Efter en is i cafen, hvor vi kunne nyde udsigten over Lysefjorden, fortsatte vi op mod toppen. Der blev mere og mere goldt, og snart var vi på toppen i 932 meters højde. Carl Erik fik den gode ide, at vi skulle markere, at vi havde været der, så han fik fluks pillet et Classic klistermærke af bilen, og sat det på et skilt, der stod på toppen. Jeg havde prøvet turen op sidste gang vi var i Norge, men jeg havde ikke kørt turen tilbage til campingpladsen, så den var jeg også spændt på. Den var flot og imponerende. Da vi kørte nede i dalen mellem de store fjeldsider, synede vi ikke af meget. Efter en oplevelsesrig dag, fik vi igen gang i grillen på campingpladsen. En super dag, hvor vi med mage flotte billeder på nethinden kunne gå glad og mætte til ro.