2012-06-05 - Grundlovstur

2012-06-05 – Grundlovstur

I år var det Else og Martin fra Halkjær, der havde inviteret til køretur. Vi skulle mødes hos dem kl. 9:30. Der var ca. 40 forventningsfulde veteran (kørere) og ca. 18 biler. Vejret var jo lidt lusket, med en hel del vind. Men vi skulle jo også starte dagen i tørvejr på Lundbæk Landbrugsskole. Vi fik morgenkaffe, og rektor fortalte en masse spændende ting om stedet og dets historie. Rigtig spændende at høre, når man nu er kørt forbi hundredvis af gange. Efter kaffen var der fri leg, dvs. man måtte gå rundt over det hele og kigge. Vi var naturligvis ovre i hovedbygningen i riddersalen. Og vi så også de gamle skolebilleder. Der manglede bare lige nøjagtig det billede, som min far var på. Hehe, der blev godt nok læst navne op for at finde ham, indtil der blev spottet, at et enkelt billede var væk fra rækken. Det var lige det’. Derefter var der fælles fotografering på trappen.
Afgang til næste stop Staun Havn og frokost. Vi kørte af nogle særdeles smukke små veje og et meget kuperet terræn. Hold da op og så bare lige ved fjorden. En super smuk tur. Vi nåede frem til havnen. En lille bitte havn med små fiskerbåde og små huse. Hold da op hvor det blæste! Jeg tror simpelthen at ens pålæg ville flyve af maden, hvis man ikke lige holdt fast med en finger. 😉 Men det havde Martin tænkt på. Han havde en plan B. Han sagde “Kan I se den gård på den anden side af marken? Der må vi spise madpakke i maskinhuset.” Om vi kunne se gården? Det var en kæmpe gård og et fantastisk stort og flot stuehus. Jo, tak, det ville vi rigtig gerne tage imod. Vi blev indrettet i maskinhuset med vores klemmer. Rigtig dejligt varmt. Vi fik lov til at benytte toilettet i stuehuset. Ind i gangen og så til venstre. GANGEN, det var nærmere en hall, med en trappe op i hver side og store lysekroner. Selv toiletbørsteholderen var speciel sjov. Jo tak vi fik en på opleveren. Når man så havde nydt at stå i kø for at prøve toilettet, kom man ud i gården og følte nærmest at man var i USA igen. Der holdt en rigtig stor Ford pickup 250 med helt vildt brede dæk, læder indtræk og bagsæde. WOW den var fin. Den unge mand, der ejede gården, fortalte at den også var fra USA. Han havde købt den hjem som ny. Han var i øvrigt bidt af en gal amerikanerbil (nærmere bestemt flere).
Så gik turen videre mod Volvo Keld’s samling. Det var sandelig også nogle spændende ting han havde fået samlet sammen. Bl.a. en af de første traktorer med firhjulstræk. Der var en sjov bil-traktor han fik startet op for os. Det var noget af en fætter. Komfort var der bestemt ikke noget af. Han fortalte om hvordan man startede sådan nogle gamle fyre (altså traktorerne). Man brugte en fidibus? Og hva hulen er det for en dims? Bilder han os noget ind? Det kunne han godt, for ingen tvivlede på det han sagde. Jeg spurgte om jeg måtte se en fidibus, for den kendte jeg ikke. Men for søren, sådan en havde han ikke lige ved hånden. Ha´ så fik jeg ham, men ak. En fidibus er et stykke ståltråd med vikling af stof eller avis til at antænde med. Så blev vi alle så kloge (også dem der ikke turde spørge) ;-).
Jeg tror Else havde bagt i fjorten dage, med alt det brød hun diskede op med til kaffebordet. En rigtig fin afslutning på en rigtig dejlig dag. Jeg har kendskab til, at der var nogen, der kørte til Nibe Havn, og sluttede dagen med en dejlig kold is.
TAK til Else og Martin for en rigtig fin tur. God planlægning og spændende steder at besøge. Grundlovsturen er en super tradition.

Pigalop