2011-06-05 - Grundlovstur

2011-06-05 – Grundlovstur

Søndag den 5. juni startede vi op i Møldrup i Pia og Henriks garage med morgencomplet, der manglede bare ikke noget. Kl. 10 skulle, der være afgang, men der var for lidt toiletter, så vi blev noget forsinket. Turen startede mod Viborg med 10 biler i en lang række, det gik godt indtil en rundkørsel, hvor Arne Bach mente, at han skulle en anden vej, end de foregående 7. Nå men vi fik styr på ham, og han blev holdt i kort snor resten af turen. I Viborg fik vi endnu en bil med, så vi blev til 11. Første stop var ved Hinge sø, hvor vi fik lejlighed til, at strække benene og hilse på de nye i flokken. Derefter gik det ad små hyggelige veje mod de “Små Fisk” ved Sejs sø. En ualmindelig smuk rute, der var blevet valgt. Det gik rigtig godt med at holde samling på flokken, indtil vi kom til det første lyskryds på turen, men det klarede Pia også. Hun mener, at man godt må køre over for mørk orange, men det var nok også bare fordi hun regnede med, at hun kunne få is, når vi nåede frem. Frokosten blev nydt ved “de små fisk” ved Sejs sø, et pragtfuldt sted, med dejlige skyggefulde træer (der var sol og ikke en sky på himmelen hele dagen). Vores små campingborde blev slået op, og så gik vi ellers i gang med den medbragte mad. Til en forandring, gik snakken endnu engang lystigt. Efter en god time gik turen videre gennem Silkeborg, forbi Hjejlen og Papirmøllen med alle dens vandfald, ad små veje ud af Silkeborg og retning mod Ishuset i Dollerup Bakker (Pia regnede stadig med, at hun skulle opnå at få en is). Turen gik ud over heden, og endelig landede vi i Dollerup, og så blev bordene igen stillet op i træernes skygge, til kaffe og kage. Derefter en lille gåtur i området for at nyde udsigten ud over Hald sø. Smukkere udsigt skal man lede efter længe. Lidt efter lidt var der opbrud, men klokken var dog alligevel blevet 18 inden vi fik den grønne startet og sat retning mod Farsø. Tak til de 4, der havde lavet en pragtfuld tur.

Dorthe Sørensen